İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rakka’daki Ermeni ve Süryani aileler IŞİD tehdidi altında

Suriye’de IŞİD çetelerinin kontrolü altında bulunan Rakka kentindeki Ermeni ve Hristiyan ailelerin kentten ayrılması yasaklandı. “Rakka sınırları dahilindeki Ermeni ve Hristiyanların şehirden ayrılmamaları” yönünde bir talimatname yayımlayan IŞİD’in bölgedeki Hristiyanlara yönelik olarak yeni bir toplu katliam girişiminde bulunacağı öne sürüldü. İngiliz Express gazetesi, konuya ilişkin olarak yayımladığı haberi, “IŞİD Rakka’da kalan tüm Hristiyanları öldürmeyi planlıyor” başlığıyla duyurdu.

Foxnews’te yer alan habere göre ise, Rakka’da 43 Hristiyan ailenin bulunduğu tahmin edilirken, IŞİD’in bölgedeki Hristiyanları cizye vergisine tabi tuttuğu kaydedildi.  
Haberde, tarihi Palmira kentinde konuşlanan IŞİD teröristlerinin Rus Hava Kuvvetleri’nin de desteğiyle püskürtülerek bölgeden çıkarılmalarına misilleme olarak Rakka’daki Hristiyanların hedef haline gelebileceği belirtildi.
Haberde, Suriye yönetiminin Palmira’nın ardından Rakka’ya da operasyon düzenleyebileceğini göz önünde bulunduran IŞİD’in Rakka’daki Hristiyanları canlı kalkan olarak kullanmayı hedeflediği belirtildi. 
Suriye’nin Rakka kenti, Türkiye’nin de desteklediği öne sürülen El Nusra Cephesi tarafından Mart 2013’te ele geçirilmişti.
IŞİD’in “hilafet” ilan etmesinin ardından Ocak 2014’te “başkent” ve ana karargâh olarak gösterilen Rakka kentindeki Hristiyanlar, İslami kurallara uymak ve gayrimüslimlerden alınan baş vergisi “cizye”yi ödemekle yükümlü kılınmıştı. (Hrant Kasparyan / Demokrat Haber)

Yorumlar kapatıldı.