İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: “Türkiye’de yetişen entelektüel kesim kendi iktidarına gerçeği söylemeye zorlayacak”

Çalışma ziyareti için ABD’de bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Harward’ın Kennedy Okulu’nda konuşma yaptı…. Bugün Türkiye iktidarının agresif tutumuna rağmen Türkiye halkı Ermeni Soykırımı hakkında daha çok konuşuyor. Türkiye’de yetişen şu entelektüel kesim bir gün kendi iktidarına gerçeği söylemeye zorlayacak.Eminim ki o gün gelecek” dedi.

***
Çalışma ziyareti için ABD’de bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Harward’ın Kennedy Okulu’nda konuşma yaptı. Konuşmasında Ermenistan-Türkiye ilişkilerine değinen Sarkisyan Ermeni Soykırımının 100. yılının, nomalleşme sürecinin zor olacağını gösterdiğini açıkladı.
Sarkisyan “Bugün dünya Ermeni Soykırımını tanıyıp kınıyor. Fakat bizim için Türkiye’nin soykırımı tanıması ve kendi tarihiyle yüzleşmesi çok önemli.
Bugün Türkiye iktidarının agresif tutumuna rağmen Türkiye halkı Ermeni Soykırımı hakkında daha çok konuşuyor. Türkiye’de yetişen şu entelektüel kesim bir gün kendi iktidarına gerçeği söylemeye zorlayacak.Eminim ki o gün gelecek” dedi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.