İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan, Musevi heyetle görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında Washington’da Musevi kuruluşların temsilcileriyle görüştü. Yahudi lobi kuruluşları, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ikinci gününde, Washington’da kaldığı St. Regis Hotel’de Musevi kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Toplantıya katılan Yahudi lobi kuruluşu Anti Defomation League üyesi Ken Jacobson, toplantının ardından görüşmeyi Türkiye ile İsrail arasındaki geçmişe dayanan ilişkileri görüşmek için bir fırsat olarak nitelendirdi.
‘Destek veriyoruz’
Türkiye ile İsrail arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Jacobson, “Bunların üstesinden gelineceğini umut ediyoruz. Bu çabaları destekliyoruz. Olumlu şekilde ilerlemesi için bir potansiyel bulunduğunu görüyoruz. Biz ABD’li Yahudiler de buna destek veriyoruz” diye konuştu.
Taksim’deki bombalı saldırıyı hatırlatan Jacobson, terörle mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Türkiye’nin önemli adımlar attığını söyledi.
Erdoğan’ın bu konudaki çabalarından duydukları memnuniyeti ifade eden Jacobson, “Ümit ediyoruz ki Türkiye ile İsrail arasındaki sorunlar ortadan kalkacak ve eskiden olduğu gibi iyi bir seviyeye gelecek. İki ülke arasında ortak çıkarlar var, aşırıcılık ve terörle mücadele bunlar arasında. Bu aynı zamanda ABD’nin de söz konusu ülkelerle ortak çıkarı” dedi.
‘Karmaşık ve hassas konular ele alındı’
Büyük Amerikan Yahudi Kuruluşları Başkanlar Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein de görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Karmaşık ve hassas konuların ele alındığını ifade eden Hoenlein, görüşmenin tarafların birbirini anlaması bakımından önemli olduğunu kaydetti.
Aralarında terör saldırılarının da bulunduğu önemli konuların dile getirildiğini anlatan Hoenlein, Taksim’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan İsrail vatandaşlarına yönelik destekten duydukları memnuniyeti ifade etti.
“Yahudi toplumuna yönelik terör tehditlerine karşı Sayın Cumhurbaşkanı’nın aldığı önlemlerden memnuniyet duyuyoruz” diyen Hoenlein, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin düzeltilmesinin hayati önem taşıdığını, iki ülkenin, bölgenin iki önemli aktörü olduğunu söyledi.
Kaynak: AA

Yorumlar kapatıldı.