İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni asıllı Alman kuaför Rita, İstanbul’da sır oldu

Ali Dağlar / alidaglar@gmail.com
Almanya’da kuaförlük yapan Ermeni asıllı Rita Darı Winkler, dört yıl önce Hannover’de tanıştığı A.K.S. ile buluşmaya geldiği İstanbul’da sır oldu. A.K.S.’nin eşinin peşine dedektif takıp tehdit ettiği iddia edilen Winkler’in Antalya Manavgat’ta kuaför dükkanı kiralayıp geri devrettiği, aldığı parayla Almanya’ya dönmek üzereyken İstanbul’da kayıplara karıştığı öne sürülüyor.

 Winkler ile en son 9 Mart’ta görüşüp Çınarcık’a yazlık bakmaya gittiklerini söyleyen A.K.S’nin “Otele bırakıp gitmiş” dediği veda mektubu da ortada yok. Almanya’daki ailesinin iki ülkede savcılığa başvurduğu Winkler için Türk ve Alman makamları harekete geçti.
Almanya’daki arkadaşının eşi tehdit etmiş
ali daglar haber1Evli iki çocuk annesi Rita Darı Winkler Almanya’nın Hannover şehrinde kuaför dükkanı işletiyordu. Komşu dükkanın sahibi, üç çocuk babası A.K.S. ile tanıştı. Ailesinin anlatımına göre bu kişiyle aralarında duygusal ilişki başladı. Olayı öğrenen A.K.S.’nin eşi, Winkler’in peşine dedektif takıp buldurdu. İddiaya göre Winkler’e saldırıp parmağını ısırdı ve tehdit etti. Bunun üzerine Winkler ikametini bir başka şehre taşıdı. 2016’da eşinden boşanan Winkler bu kişiyle yeniden görüşmeye başladı ve 3 Mart günü İstanbul’a gelip onunla buluştu.
Otele bırakılan veda mektubu da kayıp
Ailesinin anlatımına göre Winkler İstanbul’da bir arkadaşına Manavgat’ta bir dükkan kiraladığını, sahiplerini tadilata müdahale etmesi üzerine vazgeçtiğini ve devredeceğini söyledi. Arkadaşına ikinci telefonunda dükkanı devrettiğini, parasını aldığını, İstanbul’a gelip Almanya’ya uçacağını söyledi.
9 Mart tarihinde Almanya’da beklendiği uçaktan inmeyen Winkler için harekete geçen ailesi, İstanbul’daki arkadaşı A.K.S’ya ulaştı. A.K.S, Winkler ile Çınarcık’ayazlık bakmaya gittiklerini, Marina’da yemek yediklerini, kadının kaldıkları otele bir veda mektubu ayrıldığını, bir daha da görmediğini öne sürdü. Bu gelişmeler üzerine aile hem Alman hem Türk makamlarına kayıp başvurusu yaptı.
Alman ve Türk makamları harekete geçti
Anne Seta Sarıoğlu Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede şunları söyledi: “Kızım Rita Darı Winkler 39 yaşındadır. Almanya’da, Walsrode şehrinde benden ayrı yaşamaktadır. Evli, iki de çocuğu var. Kendisi Almanya’da A.K.S. isimli kişiyle tanışmış, aralarında duygusal ilişki gelişmiş, 3 Ocak 2016’da evini terk edip bu kişiyle buluşmak üzere İstanbul’a gelmiştir. O günden bu yana kızımdan haber alamıyorum. Kızıma ait telefona ulaşılamıyor. Bunun üzerine A.K.S. adlı kişiyi bir yakınımız kanalıyla arattık. Bu şahıs kızımın Türkiye’ye geldiğini, birlikte 9 Mart 2016 günü Çınarcık’a gittiklerini söylemiş. Tekrar İstanbul’a döndüklerini, İstanbul’da kızımdan ayrıldığını, o günden sonra görmediğini söylemiş. Hayatından endişe ediyorum, İstanbul’da yakınımız yok, nerede olduğuna, nerede kaldığına dair hiçbir bulguya ulaşamadık.”

Yorumlar kapatıldı.