İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hatay’da Paskalya Kutlamaları

Paskalya Bayramı, Ermeni ve Katolik kiliselerinde düzenlenen ayinlerle kutlandı. Hatay’ın İskenderun ilçesinde Paskalya Bayramı dolayısıyla Ermeni ve Katolik kiliselerinde ayin düzenlendi. Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde kutlanan Paskalya Bayramı, Hatay ve farklı illerden gelen Ermeni vatandaşların katılımıyla başladı.Kilise Papazı Avedis Tabaşyan, ayinde yaptığı konuşmada, kardeşlik ve barış mesajları verdi.

***
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Ermeni Kilisesinden detaylar Ayinden detaylar Kilise Papazı Avedis Tabaşyan’ın konuşması Yumurta tokusturması Hatay’da Paskalya kutlamaları Paskalya Bayramı, Ermeni ve Katolik kiliselerinde düzenlenen ayinlerle kutlandı Hatay’ın İskenderun ilçesinde Paskalya Bayramı dolayısıyla Ermeni ve Katolik kiliselerinde ayin düzenlendi.


Paskalya Bayramı, Ermeni ve Katolik kiliselerinde düzenlenen ayinlerle kutlandı
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Paskalya Bayramı dolayısıyla Ermeni ve Katolik kiliselerinde ayin düzenlendi.
Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde kutlanan Paskalya Bayramı, Hatay ve farklı illerden gelen Ermeni vatandaşların katılımıyla başladı.
Kilise Papazı Avedis Tabaşyan, ayinde yaptığı konuşmada, kardeşlik ve barış mesajları verdi.
Kilisenin ışıklarla süslendiği ayinde dua edildi ve mumlar yakıldı.
İskenderun Katolik Kilisesindeki Anadolu Havarisel Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetiminde düzenlenen ayinde de ilahiler söylendi, dua edildi.

Her iki kilisede de bayrama özgü yumurta tokuşturuldu.

Yorumlar kapatıldı.