İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Derik’teki Ermeni Çifti, Paskalya Bayramı’nda Müslüman Komşuları Yalnız Bırakmadı

Mardin’in Derik İlçesi’nde yaşayan tek Ermeni ailesi Yürşalin ve Naif Demirci çiftini, Paskalya Bayramı’nda Müslümanlar komşuları yalnız bırakmadı. Hıristiyanlar’ın en önemli bayramı olan Paskalya, Derik İlçesi’nde yaşayan tek Ermeni ailesi tarafından buruk kutlandı. 60 yaşındaki Yürşalin ve 68 yaşındaki Naif Demirci çifti, bir bölümünde yaşadıkları ve papazı olmayan Surp Kevork Ermeni Kilisesi’nde Paskalya Bayramı’nı kutladı.

Müslüman komşularının ziyaret ederek bayramlarını kutladığı Demirci çifti, her bayramı Müslüman komşularıyla birlikte kutladıklarını söyledi. Eşi Yurşalin ile birlikte kilisede okudukları dua ardından, Müslüman komşularının kendilerini ziyaret etmelerinden memnunluk duyduğunu belirten Naif Demirci, şöyle dedi:
“Eşimle birlikte Derik’te yaşayan tek Ermeni ailesiyiz. Bütün bayramlarımızda Müslüman komşu ve dostlarımız bizi yalnız bırakmıyor. Mutluluğumuzu onlarla paylaşıyoruz. Biz de onların bayramlarını kutlayarak mutluluklarını paylaşıyoruz. Karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde acı ve tatlı günlerimizi paylaşıyoruz. Paskalya Bayramımız, 3 gün sürer. Sabah erkenden Surp Kevork Kilisemiz’e gittik. Tüm halklar için dua edip, mum yakarak eve geldik. Yemeklerimizi hazırlayıp, gelen misafirlerimize ikram ettik. Tatlı ve şeker ikramı yapıyoruz. İlçe halkı, asırlardan beridir biz Ermeniler’e değer vermektedir. Şimdiye kadar bizler hiçbir sorun ile karşılaşmadık.”
Ermeni ailenin Müslüman komşusu Alaattin Ateş de, baba ve dedesinden gördükleri geleneği sürdüren Ermeni komşuları ile her zaman bayramlaştıklarını, ayrıca 5 çocuğundan biri olan 8 yaşındaki oğlu Hasan’ı Ermeni çiftin yanında kaldığını anlatarak, “Atalarımızdan, Ermeniler’in, ilçemize bereket veren kişiler olduğunu öğrendik. Dinimiz farklı olabilir ama bizim açımızdan hiç fark yok. Bugün onlar için ne kadar önemliyse, bizler için de o kadar önemlidir. Çünkü biz bayramlarımızı da onlarla birlikte kutluyoruz. Biz onları, onlar da bizi seviyor” diye konuştu.
– Derikmardin

Yorumlar kapatıldı.