İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan ABD’yi ziyaret edecek-gündem belli

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Washington’da gerçekleşecek Nükleer Güvenlik Zirvesine katılmak üzere 28 Mart’ta Birleşik Devletlere ziyarette bulunacak, cumhurbaşkanı ziyareti çerçevesinde bir dizi buluşmalar gerçekleştirecek. ABD ziyareti Boston’da Serj Sarkisyan’ın Massachusetts eyelet valisi, toplum yöneticileri ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle buluşmasıyla başlayacak.

Cumhurbaşkanı Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde (MIT) konuk edilecek, bu eğitim kurumundaki medya laboratuarını ziyaret edecek, Samberg Kongre Merkezinde  Ameriklaı Ermeni bilim adamlarıyla buluşacak. Sarkisyan’ın Luys Fonu bursiyerleri ve mezunlarıyla buluşması da öngörülmekte.
Sarkisyan Flatcher Hukuk ve Diplomasi Okulunu ziyaret edecek burada üniversite yönetimi, öğretim üyeleri ve Davit Fonu Eğitim Programı katılımcısı Ermenistan yurttaşlarıyla bir araya gelecek. Harvard Üniversitesi Kennedy Kamu Yönetimi Okulunda konferans verecek, Ermeni öğrenciler ve üniversite yönetimiyle buluşacak.
Cumhurbaşkanının Ermeni yoğun Watertown kentini ziyareti de öngörülmekte. Sarkisyan Amerikan Ermeni Kütüphane-Müzesinde konuk edilecek, Ermeni toplumu temsilcileriyle buluşacak, yerel Ermeni merkezleri ve kiliseler yanısıra Armenian Memorial Park’ı ziyaret edecek burada anıt komplekste Ermeni Soykırımı şehitlerine saygı duruşunda bulunacak.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.