İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Jena Kentinde Dikilecek “Ermeni Soykırımı” Anıtına Tepki

Taner Tüzün-Nürnberg – 17 Nisan2016 tarihinde Almanya ‘nın Thüringen Eyaleti’nin Jena şehrinde, Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla sözde “Ermeni Soykırımı” anısına bir haçkar dikilmesinin öngörülmesi karşısında sessiz kalmayan, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Prof.Dr. Şefik Alp Bahadır, Jena Belediye Başkanı ve Thüringen Allgemeine gazetesine birer açık mektup gönderdi.

Taner TÜZÜN-NÜRNBERG ( 26 Mart)- 17 Nisan2016 tarihinde Almanya ‘nın Thüringen Eyaleti’nin Jena şehrinde, Büyükşehir Belediyesi’nin kararıyla sözde “Ermeni Soykırımı” anısına bir haçkar dikilmesinin öngörülmesi karşısında sessiz kalmayan, Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu Başkanı Prof.Dr. Şefik Alp Bahadır, Jena Belediye Başkanı ve Thüringen Allgemeine gazetesine birer açık mektup gönderdi. Mektupta, Almanya’daki mülteci yurtlarının alev alev yandığına dikkat çekilerek şöyle denildi:
AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ SOYKIRIMI REDDETTMİŞTİ
„Kuzey Bavyera’da yerleşik 18 Türk derneğinin çatı örgütü konumundaki Nürnberg Metropol Bölgesi Türk Toplumu’nun başkanı olarak ifade etmek isterim ki, bütün dünya savaştan kaçan mültecilerin Avrupa’da gördüğü utanç verici muameleyi kınarken ve Thüringen eyaletinin her tarafında mülteci yurtları alev alev yanarken, Jena belediye meclisinin bundan 100 yıl önce Osmanlı İmparatorluğunda meydana gelen olayların hukuken değerlendirilmesiyle uğraşmasını, toplumumuz şaşkınlıkla karşılamaktadır. Ermeni tehcirinin soykırım olarak değerlendirilmesinin, uluslararası hukuk bazında son derece tartışmalı bir sorun olmasına ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından daha kısa bir süre önce reddedilmesine rağmen, Jena belediye meclisinin bu konuda öne fırlaması, belli ki Thüringen eyaletinde insan onurunu hiçe sayan olayların ayıbını incir yaprağı ile örtme çabasından ibarettir. Yabancı halkların tarihindeki çok hassas konularda bu tek taraflı ve fırsatçı davranışınızla, bugünün Almanya’sında etnik gurupların barış içinde beraber yaşamalarına hizmet etmediğinizi belirtmek isterim. Saygılarımla… “

Yorumlar kapatıldı.