İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan “Yahudilerin dünya üzerinde hâkimiyetini kurduğu” faraziyeleri

Prof. Dr. Yusuf Kaplan, konuşmasında şunları söyledi: “200 yıldır, İslam dünyası için projeler geliştirdiler, birincisi insanlığın nihai atası olan Osmanlının unutturulmasıdır. İkincisi Gazali ile beraber İslam düşüncesinin bilgi masalları ile yaygınlaşarak unutulması, üçüncüsü ise Hz. Peygamber (S.A.V)’in konumunun sarsılması… Çeyrek asırdır üçüncüsüne oynuyorlar” ifadelerini kullandı. Batılıların İslam dünyasını yıpratmak için projeler geliştirdiğini ancak İslam dünyasının ise yaşanan bu olaya seyirci kaldığını belirten Kaplan; Biz tarih yapan aktörden, tarihte tatil yapan figürana dönüştük“ iddiasını ortaya attı. Yahudilerin dünya üzerinde hâkimiyetini kurduğunu beliren Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ 19. yüzyılda birinci ve ikinci endüstri devrimini İngilizler yaptı. Üçüncüsünü ise Yahudiler yaptı. ABD’yı, Yahudiler ile birlikte İngilizler kurdu. 2. Dünya savaşına kadar İngilizler ABD üzerindeki haklarını korudular. 2. Dünya savaşından sonra ise Yahudiler İngilizleri ABD’dan kovdu. (Saçmalamanın hududu yok. HYETERT)

***
Yeni Türkiye’nin yenilikleri, eski Yahudi Düşmanlığında da her geçen gün yeşerdikçe yeşeriyor. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru‘ konferansına konuşmacı olarak katılan Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Yusuf

Kaplan; “Yahudilerin dünya üzerinde hâkimiyetini kurduğunu” belirtti! Yeni Şafak yazarınca Antisemit eğilimli beyanlar yapılan konferansı “Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şubesi” düzenlendi.

Bingölün Sesi gazetesinin bildirdiğine göre; Batılıların, İslam dünyasında uygulamak için, akademide geliştirdikleri üç projenin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yusuf Kaplan, konuşmasında şunları sürdürdü:

“200 yıldır, İslam dünyası için projeler geliştirdiler, birincisi insanlığın nihai atası olan Osmanlının unutturulmasıdır. İkincisi Gazali ile beraber İslam düşüncesinin bilgi masalları ile yaygınlaşarak unutulması, üçüncüsü ise Hz. Peygamber (S.A.V)’in konumunun sarsılması. Batılılar ilk ikisini başardılar. Çeyrek asırdır üçüncüsüne oynuyorlar” ifadelerini kullandı. Batılıların İslam dünyasını yıpratmak için projeler geliştirdiğini ancak İslam dünyasının ise yaşanan bu olaya seyirci kaldığını belirten Kaplan; Biz tarih yapan aktörden, tarihte tatil yapan figürana dönüştük“ iddiasını ortaya attı.
Yahudilerin dünya üzerinde hâkimiyetini kurduğunu beliren Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ 19. yüzyılda birinci ve ikinci endüstri devrimini İngilizler yaptı. Üçüncüsünü ise Yahudiler yaptı. ABD’yı, Yahudiler ile birlikte İngilizler kurdu. 2. Dünya savaşına kadar İngilizler ABD üzerindeki haklarını korudular. 2. Dünya savaşından sonra ise Yahudiler İngilizleri ABD’dan kovdu. Silah sanayisi, Silikon Vadisi gibi ABD’daki tüm güçleri Yahudiler ele geçirdi. Yahudilerin ABD’daki hâkimiyeti, dünya üzerindeki hâkimiyeti demektir. Yani dünyada dönen şeyleri anlamamamız bu nedenle“
İngilizler dünyanın en ürpertici milletleri olduğunu vilayetleri süren Eğitimci-Yazar Prof. Dr. Yusuf Kaplan, İngilizlerin, Yahudilerden daha tehlikeli olduğunu iddia etti: “İngilizler dünyanın en ürpertici milletleridir. Yüzünüze gülerler arkanızı döndüğünüzde işiniz bitmiştir. İngilizler kesinlikle Yahudilerden daha tehlikelidir. Her ikisinin benzerliği ise ikisinin de aç gözlü olması. Farkları, İngilizler soğukkanlı, Yahudiler ise çabuk canlıdır“
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Medeniyet Fikri ve Eğitim Tasavvuru‘ konferansına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra Kamu Kurum ve kuruluş amirleri ile STK temsilcileri, sendika yönetici ve üyeleri katıldı.
bingölkonf2

Yorumlar kapatıldı.