İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CCAF Eş başkanı: Fransa Ermenileri 24 Nisan için hazırlamaya başladı

Fransa Ermeni Kuruluşları Koordinasyon Konseyi (CCAF) Eş Başkanı Murat Papaszyan, Fransa Ermenileri’nin 24 Nisan için hazırlamaya başladığını bildirdi. Gazetecilerle bir araya gelen Papazyan, Fransa’nın bir çok şehrinde protesto eylemler düzenleneceğini bildirdi. 24 Nisan’da Paris’te Ermenilerin hükümet ile beraber protesto eyeleminin düzenleyeceğini dile getiren Papazyan “Temel amaçımız, Ermeni halkının mücadelesinin Ermeni Soykırımı’nın 100. yıldönümündan sonra da bitmediğini, devam ettiğini ve bazı sorunların var olduğunu göstermektir” dedi.

Fransa’da Ermeni ve Türk toplumları arasında siyasi rakipliğin var olduğunu bildiren Papazyan, şöyle devam etti: “Türkler, Türk Toplumu ile Fransa Cumhurbaşkanı arasında ilişkiler kurmak istiyorlar. Ama Cumhurbaşkanı François Hollande Ermeni davasının arkasında duruyor. Biz son 3-4 yıl sırasında Fransa Cumhurbaşkanı ile ilişkilerimizi geliştirdik.”
Papazyan, Fransa’daki Ermeni toplumunun güçlü olduğunu ve Türk Toplumu ile rekabetinde zayıflanmadığını dile getirdi. Papazyan’nın bildirdiğine göre Azerbaycan Fransa’nın siyasi çevrelerinde başarıya varmak için para harcıyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.