İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’lı klasik yazara “Ermeni sevdalısı” suçlaması

Azerbaycan’lı klassik halk yazarı Samed Vurğun’u Ermeni yanlısı olmakla suçlayan merhum yazar Rafıq Tağı’nın, 02.06-15.06.2004 tarihlerinde “Sǝnət qəzeti”nde yayınlanan eleştiri makalesi, Azerbaycan kaynaklı “Moderator.az” sayfasında tekrar yayınlandı.Makalede özellikle şu ifadelere yer verildi:”Samed Vurğun, Rusya İmparatorluğu’nun “parçala ve hükmet” politikası için oy verenlerdendi. Söylü Atalı diyor ki, “Şair Samed için Türkiye, Türk halkı, yabancıdır.  “26’lar” destanında şair, Stepan Şahumyan hakkında “Göğsünde çelik yüreği atıyor” diyor. Günlerden bir gün eğer bir Ermeni bizim “en klasik” evladımızın bu saf satırlarını gözümüze sokarsa, ne yapmalıyız? Rasulzade’yi “hain” diye adlandıran S. Vurğun, “Kafkasya’nın kartalı Şahumyan” ifadesini kullanyor.”

***
Azerbaycan’lı klassik halk yazarı Samed Vurğun’u Ermeni yanlısı olmakla suçlayan merhum yazar Rafıq Tağı’nın, 02.06-15.06.2004 tarihlerinde “Sǝnət qəzeti”nde yayınlanan eleştiri makalesi, Azerbaycan kaynaklı “Moderator.az” sayfasında tekrar yayınlandı.
Vurğun’un yazarlık yeteneklerini hiçe sayarak günümüzün insanlığı için bu yazarın eserlerinin artık hiçbir değeri kalmadığını, başka dillerden yaptığı tercümelerinin ise “bir söz yığınından” başka bir şey olmadığını iddia eden makale, “Ermeniler, Samed Vurğun’un bu satırlarını gözümüze sokarsa, ne yapacağız” başlığını taşıyor.
Makalede özellikle şu ifadelere yer verildi:
“Samed Vurğun, Rusya İmparatorluğu’nun “parçala ve hükmet” politikası için oy verenlerdendi. Söylü Atalı diyor ki, “Şair Samed için Türkiye, Türk halkı, yabancıdır.  “26’lar” destanında şair, Stepan Şahumyan hakkında “Göğsünde çelik yüreği atıyor” diyor. Günlerden bir gün eğer bir Ermeni bizim “en klasik” evladımızın bu saf satırlarını gözümüze sokarsa, ne yapmalıyız? Rasulzade’yi “hain” diye adlandıran S. Vurğun, “Kafkasya’nın kartalı Şahumyan” ifadesini kullanyor.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.