İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk dernekleri Ermeni iddialarına karşı birleşti

ABD’de faaliyet gösteren 155 Türk derneğinin, Ermenilerin 1915 olaylarına dair iddialarına karşı bir araya gelerek oluşturduğu Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (Turkish American National Steering Committee – TASC) resmen kuruldu. ABD’de her nisan ayında artışa geçen Ermenilerin 1915 yılı iddialarıyla mücadele için daha önce fiili faaliyet gösteren TASC, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta resmi hüviyetini kazandı.

Komiteden yapılan açıklamada, amaçlarının, Türk derneklerinin 1915 olayları üzerinden oluşturulmaya çalışılan Ermeni iddialarına karşı ABD toplumunu bilgilendirmesi ve tarihi gerçeklikleri ortaya koyması olduğu vurgulandı.
Açıklamada, komitenin diğer hedeflerinden bazıları şöyle ifade edildi:
“Türk-Amerikan toplumunu ABD’nin siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel hayatında daha etkin kılmak, Türk-Amerikan toplumunun ABD siyasetinde yerel ve federal düzeyde daha etkin temsil kabiliyetine kavuşmasını desteklemek, Türkiye’nin sahip olduğu stratejik konumunun ABD’de yerel ve ulusal makamlar nezdinde daha fazla bilinmesine ve Türkiye hakkındaki olumlu algının Amerika’da geniş kitlelere tanıtılmasına katkıda bulunmak.”
Kuruculuğunu İbrahim Uyar, Günay Ovunc, Derya Taşkın ve Murat Güzel’in yaptığı çatı kuruluşun Yönetim Kurulu, İbrahim Uyar, Günay Ovunc, Derya Taşkın, Murat Güzel, Dr. Ahmet Aydilek, Oya Bain, Ali Çınar, Halil İbrahim Danışmaz, Ergün Kırlıkovalı, Aydın Mamedov, Halil Mutlu, Mustafa Tuncer, Metehan Oğuz, Ebubekir Tuncer ve Behram Turan’dan oluştu.

Yorumlar kapatıldı.