İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara’nın Ermenistan çıkışına Yunanistan’dan cevap

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, 14-15 Mart tarihli Yunanistan ziyaretini takip eden Ankara açıklamalarına resmi Atina’dan cevap geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Konstantinos Koutros, Ankara’ya karşı “koordine edilmiş düşmanlık davranışı” suçlamasına yanıt olarak, şunları kaydetti. “Türkiye, kendi iddialarını reddettiği için tarihi de suçluyor. Fakat şuan ucuz ve sahte konuşmalar için çok tehlikeli bir zamandır. Türkiye’nin, kendi tarihiyle barışması gerektiği açıktır. Bu  zor konuda Yunanistan, Türkiye’nin yanında olacak.”

Hatırlanacağı üzere Türkiye Dışişleri Bakanı basın sözcüsü Tanju Bilgiç, ziyaret sırasında Yunanistan Cumhurbaşkanı tarafından Ermeni Soykırımı konusundaki tutumunun tekrarlanmasını değerlendirerek, “Söz konusu açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür” ifadelerini kullanmıştı.
Daha önce Ermenistan Dışişleri basın sözcüsü Tigran Balayan, Ermenistan -Yunanistan arasında asırlardan beri devam eden dostluk ilişkilerinin ortak talih ve karşılıklı yardım üzerinde kurulduğunu ifade etmişti. Balayan, “Türkiye devlet politikasının baş tutumu olan Ermeni Soykırımı’nın inkarı Türkiye’yi, kendi tarihi karşısında sorumluluktan serbest kılmıyor”, değerlendirmesini yapmıştı.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Sarkisyan ile görüşme sırasında Ermeni Soykırımı’nın yanısıra, Dağlık Karabağ konusuna da değindi. Cumhurbaşkanı, Karabağ çatışmasının çözülmesi için tek formatın AGİT Minsk Grubu olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.