İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin ilk ve tek Hıristiyan kanalı 1 yaşında

Tuba Balçıklı / Gazete Habertürk
Kanalın genel müdürü olan Melih Ekener, “Kanalın bir amacı da son yıllarda kaybolan birlikte yaşama kültürünü yeniden ortaya çıkarmak” dedi. 2014’te RTÜK’ten onay alınmasıyla SAT-7 TÜRK adlı Hıristiyan kanalı, geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlamıştı… SAT-7 TÜRK’ün genel yayın yönetmeni Gökhan Talas, “Yaptığımız yayınlar tabii ki en çok Hıristiyanları ilgilendiriyor. Ama Hıristiyan olmayan ancak Hıristiyanlıkla ilgili bilgi almak isteyen insanlar için de önemli bir kanal. Hıristiyan olmayan kesimden gelen tepkiler de genellikle olumlu oldu” ifadesini kullandı. Talas, SAT-7 TÜRK’ün dini kanaldan ziyade kültür kanalı olarak adlandırılması gerektiğini de vurguladı.

***
Kanalın genel müdürü olan Melih Ekener, “Kanalın bir amacı da son yıllarda kaybolan birlikte yaşama kültürünü yeniden ortaya çıkarmak” dedi. 2014’te RTÜK’ten onay alınmasıyla SAT-7 TÜRK adlı Hıristiyan kanalı, geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlamıştı. Türkiye’de ilk ve tek Hıristiyan kanalı olma özelliğini taşıyan SAT-7 TÜRK’ün genel yayın yönetmeni Gökhan Talas, 1 yıldan bu yana kanala nasıl tepkiler geldiğini ve kanalın işleyişini HABERTÜRK’e anlattı. SAT-7 TÜRK’ü herkesin kendini rahatça ifade edebileceği, barış ve esenlik mesajı veren bir kanal olarak tanımlayan Gökhan Talas, “Yaptığımız yayınlar tabii ki en çok Hıristiyanları ilgilendiriyor. Ama Hıristiyan olmayan ancak Hıristiyanlıkla ilgili bilgi almak isteyen insanlar için de önemli bir kanal. Hıristiyan olmayan kesimden gelen tepkiler de genellikle olumlu oldu” ifadesini kullandı. Talas, SAT-7 TÜRK’ün dini kanaldan ziyade kültür kanalı olarak adlandırılması gerektiğini de vurguladı.
Kanalın genel müdürü olan ve ‘Maskeli Beşler’, ‘Hababam Sınıfı’ gibi komedi filmleriyle tanınan ünlü oyuncu Melih Ekener ise “Yüzyıllardır bu topraklarda farklı inançlar iç içe yaşamış. Ben hatırlarım, çocukluğumda Hıristiyanların Paskalya Bayramı olurdu, yumurta tokuşturmaya giderdik. Onlar da ramazanda oruç tutarlardı. Böyle kaynaşmış bir toplumduk. Ancak yavaş yavaş o kültür kayboluyor. Biz SAT-7 TÜRK sayesinde, kaybolan bu kültürü tekrar ortaya çıkarmak ve uzun yıllar yaşatmak istiyoruz” dedi.
HIRİSTİYAN VE MÜSLÜMAN YAPIM EKİBİ
SAT-7 TÜRK’ün çalışanları içinde hem Müslümanlar hem de Hıristiyanlar var. Prodüksiyon süpervizörü olan Hıristiyan Bora Taştan, “İnsanlar Türk ve Hıristiyan kelimelerini yan yana görmekte zorlanıyorlar. Ama 1 yıldır bu anlayış değişti. İnsanlardan ‘Çok ilginç bir şey yapıyorsunuz. Merakla takip ediyoruz’ şeklinde çok fazla dönüş alıyoruz” diye konuştu. Yapımcı Talat Can Fırat ise maddi ve manevi olarak birtakım zorluklar yaşasalar da insanların bakış açılarını olumlu yönde değiştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.