İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilikya Ermeni Katolikosluğu’ndan Anayasa Mahkemesine yeni başvuru

Beyrut Ermeni Katalikosluğu, Adana Kozan’da bulunan Kilikya Azize Sofya Manastırı ve arazi mülkiyetinin iadesi talebiyle ikinci defa Anayasa Mahkemesi’ne başvurda bulundu. Ermeni Soykırımı’ndan tam 100 yıl sonra, 27 Nisan 2015’te Adana’daki Kilikya Azize Sofya Manastırının iadesi için Mahkemeye başvuran Beyrut Ermeni Katalikosluğu, davayla ilgili yeni bir adım olarakiki hafta önce avukat Cem Sofuoğlu araçlığıyla mahkemeye öne alma dilekçesi sundu.

10 aydan beri beklediklerini dile getiren Sofuoğlu, “Bu bir mülkiyet davasıdır. Bu davada asla tehcir gibi şeyleri tartışmadık. Kazanırsak asliye hukuk mahkemesine dava açıp AYM kararının uygulanmasını isteyeceğiz. Ret halinde ise AİHM yolu açılacak” ifadelerini kullandı.
Kilikya Katalikosu 1. Aram da avukatı aracılığıyla, “Bu konuda Türkiye ile pazarlık yapmayacağız. Ziyarete açılması için restorasyon yapılmasını da herhangi bir tazminatı da kabul etmiyoruz. Sadece 800 yıldan fazla bir süre bize ait olan mülkleri geri istiyoruz. Eğer Türkiye Ermeni halkıyla yakınlaşmak istiyorsa bu en uygun zaman’’ mesajını gönderdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.