İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Forbes 2016’da en zengin Ermeniler: Karapetyan, Eurnekian, Khachaturov

Forbes verilerine göre, 2016’da dünya milyarderleri arasındaki Ermeni işadamlarından en zengini «Tashir Group» Holding CEO’su Samvel Karapetyan. Dünya sıralamasında 549. olan Karapetyan’ın Servetinin 3.1 milyar Dolar olduğu hesaplanmakta… 810. sırada yer alan Eduardo Eurnekian’ın servtinin 2.2 milyar Dolar olduğu hesaplanmakta… Listede 1275. sırada yer alan Daniil Khachaturov’a  ait Rusya’nın en büyük sigorta şirketi «Rosgosstrakh»ın yıllık cirosu ise  2.4 milyar Dolar.

***
Forbes verilerine göre, 2016’da dünya milyarderleri arasındaki Ermeni işadamlarından en zengini «Tashir Group» Holding CEO’su Samvel Karapetyan. Dünya sıralamasında 549. olan Karapetyan’ın Servetinin 3.1 milyar Dolar olduğu hesaplanmakta. Tashir Group bünyesinde 33 ticari merkez, 4 ofis bloku ve Rusya sathında 8 otel bulunmakta. Tashir Group’un 2015 yılında INTER RAO’dan  Ermenistan Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin %25 hissesini satın aldığını kaydedelim.
810. sırada yer alan Eduardo Eurnekian’ın servtinin 2.2 milyar Dolar olduğu hesaplanmakta. Halihazırda Eurnekian ve ortakları ralarında Erivan Zvartnotts Havalimanı da olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde 50 havalimanı işletmekte olup, bunların yıllık cirasu yaklaşık 2 milyar Dolar civarında bulunmakta.
Listede 1275. sırada yer alan Daniil Khachaturov’a  ait Rusya’nın en büyük sigorta şirketi «Rosgosstrakh»ın yıllık cirosu ise  2.4 milyar Dolar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.