İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

24 Nisan’da İran’da Ermeni Soykırımı’nın anısına protesto ve yürüyüş düzenlenecek

Ermeni Soykırımı’nın anma günü olan 24 Nisan’da İran’ın başkenti Tahran’da Ermeni Topluluğu protesto eylemi düzenleyecek. Ermenistan kaynaklı” ArmenPress” haber ajansına konuşan Tahran Ermeni Diyakosluğu meclisi halkla iletişim dairesi başkanı Gaspar Amirkhanyan, “Ermeni Soykırımı’nın kurbanlarının anısını ebedileştiren anıtın bulunduğu Ulusal Piskoposluk karşısından bir yürüyüş başlatılacak.

Oraya çiçek koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra kilisede  bir ayin yapılacak, daha sonra yürüyerek İran’daki Türkiye Büyükelçiliğine gideceğiz ve mektubumuzu ileteceğiz”, ifadelerini kullandı.
Amirkhanyan, bu yıl İran’lı aydınlar ile farklı konumlardaki iktidar temsilcilerini de anma etkinliklerine dahil etmeye çalışılacağını sözlerine ekledi. İran’lı Ermeniler için Ermeni Soykırımı’nın tanınma konusunun her zaman bir öncelik olduğunu vurgulayan Amirkhanyan, özellikle “Husk” kurumunun araştırmalarda bulunduğunu, İran’lı aydınların büyük çoğunluğu tarafından ilgili makalelerin yayınlandığını da ifade etti.
Ermeni Soykırımı konusuna sık sık değinen bir Farsça derginin de yayınlandığını dile getiren Amirkhanyan, “Bilgilendirme alanında geniş çalışmalar yapılıyor fakat, bence bunlar yine de yeterli değil. Ermeni Soykırımı’nın 100. yıl etkinlikleri  sırasında İran Meclisi Sözcü Yardımcısı, Ermeni Soykırımı’nı kınadı. Soykırım’ın 101. Yıldönümünde de yeni başarılar elde edebileceğimizi ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Edinen bilgiye göre, Ermeni Soykırımı’nın tanıma konusunun takibi, İran Meclisi’ne geçen Ermeni milletvekililer Karen Khanlaryan ile George Abrahamyan’ın seçim programında yer alıyor. İran Ermeni topluluğu, bu konuda yoğun çalışmalar sürdürüyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.