İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’daki saldırıya dünyadan tepkiler

İstanbul İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısına dünya genelinden tepki geldi… NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı şiddetle kınadı…  AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, sosyal medya hesabında, İstanbul’daki saldırıyı kınayarak, ölenlerin yakınlarının acısını paylaştığını belirtti. AB Komisyonu’nun göç ve içişlerinden sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos da saldırıyı kınadı. AB temsilcisi terörle mücadelenin devam edeceğini kaydetti. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, ‘Bu menfur saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralılara acil şifa diliyorum’ dedi. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philipp Hammond da saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

***
İstanbul İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısına dünya genelinden tepki geldi. Açıklamalarda saldırı kınandı.
Taksim İstiklal Caddesi’nde düzenlenen intihar saldırısına dünya genelinden tepki geldi.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı şiddetle kınadı. Stoltenberg, ‘Tüm NATO müttefikleri Türkiye’nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor’ dedi. Takip et
I condemn the terrorist attack in . Another terrorist outrage against innocent civilians and Ally .
AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, sosyal medya hesabında, İstanbul’daki saldırıyı kınayarak, ölenlerin yakınlarının acısını paylaştığını belirtti.
AB Komisyonu’nun göç ve içişlerinden sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos da saldırıyı kınadı. AB temsilcisi terörle mücadelenin devam edeceğini kaydetti.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, ‘Bu menfur saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum, yaralılara acil şifa diliyorum’ dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philipp Hammond da saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.  Retweetledi
Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’daki saldırının ‘çirkin ve korkakça bir saldırı olduğunu’ belirterek, ‘Hiçbir biçimde haklı çıkarılamaz. Terör ve şiddet sona ermeli’ dedi.
© Deutsche Welle Türkçe
DW, HT/BS

Yorumlar kapatıldı.