İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KOMK Manastırı İle İlgili Yeni Gelişme

Batmanın Sason İlçesinde bulunan Komk Manastırı ve Ermeni mezarlıkları Çayırlı Köyünden Meşeli Köyüne bağlandı. 2007 yılında Kadastro çalışmaları esnasında Çayırlı köyüne kaydedilen ve Ermenilerin tepkisi ve açtıkları dava üzerine mahkeme kararıyla yeniden Sason ilçesine bağlı Meşeli (Komk) Köyüne bağlanan Komk Manastırı ve çevresindeki Ermeni mezarları ile tarihi alanlarının Kadastro davası sona erdi.Tescil davasının sonuçlanması ve hukuki işlemelerin ardından manastırın turizme kazandırılmasını isteyen Ermeni yurttaşlar “burada sembolik de olsa bir kez ayin yapmak istiyoruz” dediler.

                                                                                                                                  ERMENİLERE AİT TARİHİ YERLER YENİDEN MEŞELİ KÖYÜNE KAYDEDİLDİ

2007 yılında Sason ilçesinde Ermenilere ait kilise, mezar ve dini mabet yerleri için Sason-Muş-Bitlis Ermenileri Derneği Kadastro Müdürlüğüne başvurarak tescil talebinde bulundu.
Kadastro, Ermenilere ait tarihi yerleri Meşeli köyünden Çayırlı köyüne tescil edince, Dernek mahkemeye başvurdu. Mahkeme, 8 yıl aradan sonra verdiği karar ile Ermenilere ait yerlerin Meşeli köyüne bağlanması yönünde karar verdi.
Buna mukabil o dönemdeki Kadastro çalışanları hakkında da soruşturma açıldı.
TEFTİŞ KURULU RAPOR HAZIRLADI
Dernek Başkanı Aziz Dağcı, yaptığı açıklamada “Yapılan itiraz ve mahkeme sonucunda Komk kilisesi ve diğer dini yerlerimiz için 101 Ada ve 1 No.lu parsel olduğu tespit edilen Ermenilere ait tarihi alanlar Çayırlı Köyünden Meşeli köyüne alındı. Zaten doğrusu da buydu. Teftiş Kurulu, bu çalışmayı yürütenler hakkında soruşturma açtı” dedi. Batman Gazetesi

Yorumlar kapatıldı.