İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Kıbrıs Başepiskoposu ve Kıbrıs Ermeni toplumuyla buluştu

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Kıbrıs’a resmi ziyareti çerçevesinde 16 Mart’ta Kıbrıs Başepiskoposu II. Hrisostomos’la buluştu. Cumhurbaşkanı buluşmada dinler arası barış ve karşılıklı inançlara saygının oldukça önemli olduğunu, ki bu cumhurbaşkanına göre Ermenistan-Kıbrıs sarsılmaz dostluğunu temel taşlarından biri ve bugün de her iki tarafça gereken dikkat ve alakaya nail olmakta.

Sarkisyan buluşmada Ermeni ve Kıbrıs halkı arasında oluşan karşılıklı sempatinin aynı evrensel değerlere sadakat ve saygıdan kaynaklandığını, bu değerlerin ekilmesi ve muhafazasında kilisenin asırlar boyunca önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Kıbrıs Başepiskoposu da Ermenilerle tarihen samimi ilişkilerin oluşmuş buunduğunu, Kıbrıs Kilisesinin tüm Hıristiyan dünyayla olduğu gibi Ermeni Kilisesiyle de mükemmel ilişkilere sahip olduğunu kaydetti.
Sarkisyan ziyareti çerçevesinde 16 Mart’ta başkent Nikosya’da «Narek» Ermeni Okulunu ziyaret etti, okul ve Sb.Astvatsatsin Kilisesi avlusundaki Ermeni Soykırımı anıtına çelenk koydu. Sarkisyan Kıbrıs Ermeni toplumu temsilcileriyle de bir araya geldi.

Yorumlar kapatıldı.