İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ihlara Vadisi’nde 105 kilise ve 10 bin mağara bulunuyor

Binlerce yerli ve yabancı turistin her yıl ziyaret ettiği Ihlara Vadisinde 105 kilise ve 10 bin mağara bulunuyor. Kapadokya’nın girişi Aksaray’da bulunan Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesi sınırlarındaki Ihlara Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. İçerisinde yüzlerce kilise ve binlerce mağaranın bulunduğu Ihlara Vadisi hakkında bilgi veren Ihlara Belde Belediye Başkanı İsmail Yılmaz, vadinin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu söyledi.

Başkan Yılmaz, Ihlara Vadisi ve çevresinde 105 kilise ve 10 bin civarında mağara bulunduğunu belirterek “Basın mensuplarıyla birlikte Ihlara kasabasının başlangıç noktasından başlayıp kiliselerin yoğun olduğu bölgeye ve Ihlara Vadisine kadar yürüyüş gerçekleştirdik. Merdivenlerden inip Ihlara kasabası meydanına kadar yürümeye başladık. Ihlara ile kiliselerin arasındaki mağaralar iki bin yıl önce keşfedilmiş. Mağaradan mağaraya geçiş mevcut. 10 bin civarında mağara kasabanın girişinde olursa, mağaraların ve kiliselerin daha çok ilgi göreceğini düşüyorum” dedi.
Bölgenin turizm açısından önemine değinen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Yürüyüş yapmak isteyenleri Ihlara Vadisine bekliyoruz. Araçlarını Selime kasabasında bırakıp, Ihlara kasabasına kadar yürüsünler. Çünkü hem sağlıklı spor yapmış olacaklar hem de turizm açısından daha güzel düşüncelere sahip olacaklar. Türkiye’de yürüyüş yapmak isteyen herkesi Ihlara Vadisine bekliyorum. Ihlara Vadisine yatırım yapmak isteyenlere sesleniyorum otel ihtiyacımız var. Otel olmadığı için gelen turistler paket halinde gidiyor ve kalmayı tercih etmiyorlar. Turistlere turist diyebilmek için Ihlara Vadisinde konaklamaları gerekir. Turistlerin vadi için bir gün değil, en az bir hafta zaman ayırması gerekiyor.”
YASİN CAN

Yorumlar kapatıldı.