İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Soykırımının 101. Yıldönümüne yönelik uluslararası program

20 Mart’ta Ermeni Soykırımının 101. Yıldönümüne ithaf edilen «Aleksandr Spentiaryan» Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosunda «MY WAY» konser-inisiyatifi gerçekleşecek… Erivan’daki konsere Rusya’dan emektar sanatçı Aleksandr Gindin (piyano), diplomat ve kompozitör Davit Mnatsakanyan (Moskova), Nikita Andoyats (Moskova), Sona Arşakyan (Moskova), Aleksandr Spentiaryan» Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu Orkestrası, maestrolar Christopher Wallander (İsveç) ve Ermenistan sanat emektarı Ruben Asatryan. Ünlü İsveç’li piyanist Robert Wells etkinliği görüntülü mesajıyla selamlayacak.

***
20 Mart’ta Ermeni Soykırımının 101. Yıldönümüne ithaf edilen «Aleksandr Spentiaryan» Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosunda «MY WAY» konser-inisiyatifi gerçekleşecek.
Konser, «Rus-Ermeni İşbirşliği» kuruluşu (bşk. Yuri Navoyan) ve «Barış İçin Müzisyenler» uluslararası proje organizasyon komitesi (sanat yönetmeni RF emektar sanatçı Aleksandr Gindi) arasında kısa bir süre önce Moskova’da imzalanan işbirliği memorandum çerçevesinde hayata geçirilmekte.
İnisiyatifle, uluslararası ölçekte tanınmış müzisyenlerin katılımı ve Ermeni kompozitörlerin eserleriyle Ermeni Soykırımının 101. Yıldönümü ve «Barış İçin Müzisyenler» uluslararası projesi çerçevesinde farklı ülkelerde konser-girişimleri düzenlenmesi öngörülmekte.
Erivan’daki konsere Rusya’dan emektar sanatçı Aleksandr Gindin (piyano), diplomat ve kompozitör Davit Mnatsakanyan (Moskova), Nikita Andoyats (Moskova), Sona Arşakyan (Moskova), Aleksandr Spentiaryan» Ulusal Opera ve Bale Tiyatrosu Orkestrası, maestrolar Christopher Wallander (İsveç) ve Ermenistan sanat emektarı Ruben Asatryan.
Ünlü İsveç’li piyanist Robert Wells etkinliği görüntülü mesajıyla selamlayacak.
«MY WAY» konser-inisiyatifi Emenistan Kültür bakanlığı ve «Pyunik» Fonu desteğinde gerçekleşmekte.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.