İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sargsyan’dan Anastasiadis’e destek

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serzh Sargsyan’ın Kıbrıs sorununun BM kararları temelinde adil bir çözülmesine yönelik destek belirttiği haber verildi. Fileleftheros gazetesine göre, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Sargsyan, dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasaidis’le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu konusunda gösterdiği çabaların başarıyla sonuçlanması yönündeki umudunu dile getirdi.

Anastasiadis’le görüşmelerinde ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirterek, Ermenistan ile Güney Kıbrıs’ın bu konulara yaklaşımlarının aynı olduğundan söz eden Sargsyan, gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerin önemine vurgu yaptı.
Güney Kıbrıs’ın Ermenistan’a verdiği desteğe de değinen Sargsyan, gerek Anastasiadis’in, gerekse Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun ziyaretleri, ayrıca Rum Meclisi’nin “soykırım”ı reddedenlere ceza öngören karar onaylamasının bunun kanıtı olduğuna işaret etti.
Sargsyan, ikili ticari ve ekonomik ilişkileri büyük bir dikkatle takip etmeleri gerektiği konusunda hemfikir olduklarını da belirtti.
Öte yandan Güney Kıbrıs’ın Dağlık Karabağ sorununun çözümü konusundaki tezlerini takdir eden Sargsyan, Kıbrıs sorununa değinerek, ülkesinin BM kararları temelinde çözümü desteklediğini belirtti.
Sargsyan, “rahatsızlık verici müdahalelerin olmamasını ve Anastasiadis’in sistematik çabalarının hızlıca sonuca ulaşmasını umarım” sözlerini kullandı.
Politis gazetesine göre Anastasiadis ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Ermenilerin Güney Kıbrıs’taki aktif varlığına işaret ederek “Ermeni vatandaşlarımız iki ülke arasında önemli bir bağlantıdır” şekilde konuştu.
Anastasiadis, ayrıca Sargsyan’a Kıbrıs sorunundaki gelişmelerle ilgili bilgiler verdiğini ve Sargsyan’dan Dağlık Karabağ’daki gelişmelerle ilgili bilgiler aldığını belirtti.
EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ
Gazete haberinde, Sargsyan’ın Güney Kıbrıs ziyareti çerçevesinde iki ülke arasında diplomaların karşılıklı tanınmasına ilişkin işbirliği anlaşmasına, 2016-2020 yıllarına eğitim ve bilim alanında işbirliği programına ve 2016-2018 yıllarında kültür alanında işbirliği programına imza atıldığını aktardı.

Yorumlar kapatıldı.