İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan cumhurbaşkanı: Biz, 1915 Ermeni Soykırımını unutmayız

Yunan Cumhurbaşkanlığı konutunda cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı resmi  karşılama töreni sonrasında iki ülke cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve  Prokopis Pavlopulos özel görüşmesi gerçekleşti…. Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması ve kınanması süreci, Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yönelik müzakere sürecine dair meseleleri değerlendirdiler. Cumhurbaşkanları uluslar arası gündemdeki  bir dizi güncel soruna değindiler, Ermenistan-AB ilişkileri ve bunların gelişimi işinde dost Yunanistan’ın rolü, Yakın Doğu’da  özellikle Suriye’de oluşan kriz, bugün tüm Avrupa’da soruna dönüşen, Yunanistan Hükmet içinse gündelik ciddi tehdide dönüşen ve bunun sonucunda oluşan insani afet, mülteci krizi sonuçlarına ilişkin ülkelerinin yaklaşımlarını ortaya koydular.

***
Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün 14 Mart’ta Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos’un davetiyle Yunanistan’a resmi ziyarette bulundu. Başkan Sarkisyan, yüksek düzeyli müzakereler öncesinde Atina’da «Meçhul Asker» anıtına çelenk  koydu saygı duruşunda bulundu.
Yunan Cumhurbaşkanlığı konutunda cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı resmi  karşılama töreni sonrasında iki ülke cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve  Prokopis Pavlopulos özel görüşmesi gerçekleşti.
Sarkisyan ve cumhurbaşkanlığı öncesinde Yunanistan-Ermenistan Parlamento Dostluk Grubu üyesi ve Ermenistan’a ilişkin önemli meselelere oldukça vakıf olan olan Pavlopulos devletlerarası gündem  konuları yanısıra uluslararası ve bölgesel kuruluşlar çerçevesinde  ikili ve çok yönlü işbirliğini, ortak  menfaate dayalı bir dizi yönde Ermeni-Yunan işbirliğinin gelişimi, parlamentolar arası bağlar, Ermeni Soykırımının uluslararası tanınması ve kınanması süreci, Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yönelik müzakere sürecine dair meseleleri değerlendirdiler. Cumhurbaşkanları uluslararası  gündemdeki  bir dizi güncel soruna değindiler, Ermenistan-AB ilişkileri ve bunların gelişimi işinde dost Yunanistan’ın rolü, Yakın Doğu’da  özellikle Suriye’de oluşan kriz, bugün tüm Avrupa’da soruna dönüşen, Yunanistan Hükmet içinse gündelik ciddi tehdide dönüşen ve bunun sonucunda oluşan insani afet, mülteci krizi sonuçlarına ilişkin ülkelerinin yaklaşımlarını ortaya koydular.
Özel görüşme sonrasında Yunan cumhurbaşkanı adına, cumhurbaşkanı Sarkisyan onuruna resmi yemek verildi.
Daha sonra Başkanlar Sarkisyan ve Pavlopulos Atina Bizans ve Hıristiyanlık Müzesinde «Ermenistan: Ararat’ın Ruhu» başlıklı resginin açılışına katılacak, akşam saatlerinde ise Sarkisyan’ın  Yunan Ermeni toplumsal kuruluşları temsilcileriyle buluşması beklenmekte..

Yorumlar kapatıldı.