İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lokmagözyan: Türkiye Ermeni Topluluğu tehlikede

Türkolog Tiran Lokmagözyan, Kürtlere karşı operasyonlar yapılırken “Kürt” ifadesinden daha çok Ermenilerin isminin anıldığını gördük. Ermenilerle mücadele ediliyormuş gibi. Polis memurları, hoparlörle konuşurken hakaret niyetinde Kürtlere “hepiniz Ermeni’siniz” diyordu. Ya da Kürtleri Ermenilere karşı çıkarmak, PKK’yı güçsüzleştirmek için, bu örgütün, Ermeniler tarafından idare edildiği, militanlarının çoğunluğunun Ermeni olduğu ileri sürülüyordu” ifadelerini kullandı.

***
Ermenistan’daki “ArmenPress” haber ajansının basın salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türkolog Tiran Lokmagözyan, Türkiye Ermeni Topluluğunun güvenlik sorunu olduğunu ifade etti.
Lokmagözyan, “Böyle durumlarda Ermenilerin iki tür korkuları var. Birincisi, ülkenin güvensiz olması. Bunun dışında bir de Ermeni olmalarıyla ilgili kişisel korkuları vardır. Türkiye’de bu tür olaylar yaşanırken ilk önce Ermeniler dahil olmak üzere azınlıkların hedef alındığı malumdur.
Kürtlere karşı operasyonlar yapılırken “Kürt” ifadesinden daha çok Ermenilerin isminin anıldığını gördük. Ermenilerle mücadele ediliyormuş gibi. Polis memurları, hoparlörle konuşurken hakaret niyetinde Kürtlere “hepiniz Ermenisiniz” diyordu. Ya da Kürtleri Ermenilere karşı çıkarmak, PKK’yı güçsüzleştirmek için, bu örgütün, Ermeniler tarafından idare edildiği, militanlarının çoğunluğunun Ermeni olduğu ileri sürülüyordu” ifadelerini kullandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye hakkında söylediği “Terör örgütlerine destek veren Türkiye, bir gün kendisi onların hedefinde olacaktır” sözlerine atıfta bulunan Türkolog, “İşte tam bu sahneye şahit oluyoruz. Türkiye, bu tür olayları Kürtlere karşı düzenlediği operasyonlarda kullanıyor. Ve bu son patlamayı da Türkiye, Kürtlere karşı kullanacak.” Diye konuştu.
Erdoğan’ın, ülkede oluşan durumu kendi hedefleri için kullandığına rağmen bu olaylar yüzünden Türkiye Cumhurbaşkanının gücünün azaldığını ileri süren Lokmagözyan, “Böle olayların başka ülkelere neydana geldiği zaman Erdoğan, bu olayları kınıyor. Fakat ssözkonusu Türkiye olurken ve İçişleri Bakanının istifası gündeme getirilirken Erdoğan, ülkenin güvenliğinin sağlandığını ileri sürüyor.”
Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine de değinen Türkolog, Türkiye’nin sadece turanizmin peşinden olduğunu, Azerbaycan’ın ise Turanizmle ilgilenmediğini ve kendi çıkarlarını düşündüğünü kaydederek, gerek olursa Azerbaycan’ın, Türkiye’yi kolayca satabileceğini dile getirdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.