İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’nin 72 maddelik listesinde bu ayrıntıya dikkat

Altı sene önce Tayyip Erdoğan bir gaf’a imza atmış ve “Diaspora’dan kurtulmazsanız Türkiye’de yaşayan 100 bin kaçak Ermeni’yi sınır dışı ederim” imasında bulunduğu sözlerini kürsüde dile getirince sadece Türkiye ile kısıtlı kalmayan bir tepki ile karşılaşmıştı… Anlaşılan 6 senede çok şey değişti, o gün Erdoğan’a sözleri nedeni ile tepki gösteren AB ülkeleri bugün kendi maçalarını kurtarmak için Türkiye’de kaçak şekilde yaşamak zorunda kalan Ermenileri satmış görünüyorlar. Türkiye’nin 72 maddelik ev ödevinin 33. maddesi son derece ilgi çekici. Aynen şöyle yazıyor…33- Türkiye topraklarında yasadışı olarak ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının düzenli bir şekilde sınır dışı edilmesi. O halde diyebiliriz ki ”Hayaldi, gerçek oldu.” O günlerde AB ülkelerinin tepkisini çekerek başına dert olan Ermeniler ile ilgili sözlerini bugün AB sayesinde gerçekleştirme şansı elde eden Erdoğan ve AKP, 72 maddenin hayata geçirilmesi neticesinde Türk halkının AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmelerinin önünü bu sene içerisinde açacaklarını iddia ediyorlar, peki bu uğurda ülkemizde kaçak şekilde yaşayan Ermeniler Haziran ayına kadar sınır dışı mı edilecekler? İşte yanıt bekleyen önemli bir soru…

***
AB ile yapılan anlaşma neticesinde Türkiye’nin eline 72 maddelik bir ev ödevi verilmişti, içeriğinde bir tanesi var ki, bizi tam olarak 6 sene öncesine geri götürdü.
Her ne kadar AKP kurmayları yaşanan mülteci krizine istinaden AB ülkelerini avuçlarının içine almışlar gibi bir intiba yaratmaya çalışsalar da, görünen o ki bocaladıkça yakın ve uzak gelecekte hepimizin başını ağrıtacak tavizler vermekteler, AB ile yapılan anlaşma neticesinde Türkiye’nin eline 72 maddelik bir ev ödevi verilmişti, bu listede bulunan 72 maddenin içeriğinde bir tanesi var ki, bizi tam olarak 6 sene öncesine geri götürdü, tarih 2010, aylardan Mart…
O günlerde başbakan olan Tayyip Erdoğan bir gaf’a imza atmış ve “Diaspora’dan kurtulmazsanız Türkiye’de yaşayan 100 bin kaçak Ermeni’yi sınır dışı ederim” imasında bulunduğu sözlerini kürsüde dile getirince sadece Türkiye ile kısıtlı kalmayan bir tepki ile karşılaşmıştı. Kulislerden alınan bilgiye göre, henüz o günlerde Dış İşleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu dahi Erdoğan’a sözleri nedeni ile tepki göstermişti. Anlaşılan 6 senede çok şey değişti, o gün Erdoğan’a sözleri nedeni ile tepki gösteren AB ülkeleri bugün kendi maçalarını kurtarmak için Türkiye’de kaçak şekilde yaşamak zorunda kalan Ermeniler’i satmış görünüyorlar.
Türkiye’nin 72 maddelik ev ödevinin 33. maddesi son derece ilgi çekici. Aynen şöyle yazıyor…
33- Türkiye topraklarında yasadışı olarak ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının düzenli bir şekilde sınırdışı edilmesi.
O halde diyebiliriz ki ”Hayaldi, gerçek oldu.” O günlerde AB ülkelerinin tepkisini çekerek başına dert olan Ermeniler ile ilgili sözlerini bugün AB sayesinde gerçekleştirme şansı elde eden Erdoğan ve AKP, 72 maddenin hayata geçirilmesi neticesinde Türk halkının AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilmelerinin önünü bu sene içerisinde açacaklarını iddia ediyorlar, peki bu uğurda ülkemizde kaçak şekilde yaşayan Ermeniler Haziran ayına kadar sınır dışı mı edilecekler? İşte yanıt bekleyen önemli bir soru. 33. maddenin ışığında bu sene başlaması gereken bir süreç neticesinde ülkemizde yaşayan 100bin kaçak Ermeni sınırdışı edilecekleri bir süreç ile karşı karşıya görünüyorlar.
Türkiye bu 72 maddeyi ne ölçüde hayata geçirebilecek, vizesiz seyahat gerçek olacak mı? Bunlar zaman içerisinde yanıt bulacak konular. Fakat görünen o ki, AB ülkeleri o gün ülkemizdeki kaçak Ermeniler hakkında dile getirdiği sözleri nedeniyle tepki gösterdikleri Erdoğan’a bugün sözlerini gerçekleştirme şansını altın tepsi ile sunmuş vaziyetteler.
Bu arada unutmamak gerekir, 72 maddenin tümünü hayata geçirmek vizesiz sehayat imkanı tanımamaktadır. Sadece AB parlamentosunda bu konunun görüşülmesinin kapısını açacağı da belirtilmiştir. 72 maddeyi hayata geçirip vizesiz sehayat şansını alamamak da var.
Şıvan Okçuoğlu
Odatv.com

Yorumlar kapatıldı.