İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ankara Saldırısı Rusya, ABD ve Nato tarafından Kınandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara Kızılay’da meydana gelen patlamayı kınadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, “Vladimir Putin, Ankara’da yaşanan terör saldırısını şiddetli biçimde lanetliyor. Rus lider, birçok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bir saldırıdan daha etkilenen Türk halkıyla birlikte yas tutuyor. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananların ise bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyor” dedi.

ABD’den Ankara saldırısına kınama
ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.  ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara’da meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı için taziye mesajı yayınladı. Saldırının kınandığı mesajda, “Ankara’daki saldırı nedeniyle derin üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.
Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da düzenlenen saldırıyı kınadı. Bakanlık Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan açıklamada, Kızılay’daki saldırının güçlü şekilde kınandığı bildirildi. Saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Kirby, “Ortak terör tehdidiyle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımızı teyit ediyoruz” ifadesini kullandı.


NATO Ankara saldırısını kınadı


NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ‘NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadelede kararlı’ açıklamasında bulundu ve Ankara’daki saldırıyı kınadı. 

RADİKAL – NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara’daki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınadığını bildirdi. Stoltenberg, Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’nın merkezindeki bir otobüs durağına dönük bu akşamki terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Kurbanların yakınlarına, sevenlerine ve Türk halkına başsağlığı diliyor, yaralıların tamamen ve hızlı bir şekilde iyileşmesini temenni ediyorum. Bu tür hunharca saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, Türkiye ile dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadelede kararlı” ifadesini kullandı. (AA)

http://www.radikal.com.tr/dunya/nato-ankara-saldirisini-kinadi-1528608/

Yorumlar kapatıldı.