İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yalova Belediye Meclisi’nde “Kilise” Gerginliği

CHP grubu adına söz alan Şerafettin Çelik, “Biz olaya sadece din, vicdan ve ibadet özgürlüğü açısından bakıyoruz. Uzun süredir gündemimizde olan bu madde imar komisyonunda karara bağlanmadan meclise taşınmış ve böylece top meclise atılmıştır. Dünyanın 4 yanında camilerimiz yapılırken, ezanlarımız okunurken, bundan bir Müslüman olarak haz duyuyoruz. Diğer dinlerin mensuplarının da bu hazzı duyma hakları olduğuna inanıyoruz” dedi. Ak Parti adına söz alan Kasım Avar da kiliseye karşı olmadıklarını dile getirerek, “Laik bir cumhuriyette yaşıyoruz. Burada var olan kilise villadan bozma bir yer. Oysa biz daha geniş bir alanda çocuk Oyun alanları, ilkokulu, ana okulu ile Avrupa’daki gibi büyük bir kilise yapılmasından yanayız. Bu mahalle sınırları içerisinde kalan villadan bozma kilisenin yeterli olmayacağını düşünüyorum. Biz AK Parti olarak kiliseye karşı değiliz” şeklinde konuştu. (Her iki konuşmacıyı da kutluyoruz, umarız yakında daha uygun bir yerde kilise yapılmasına izin verilir. HYETERT)

***
IHA
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın
Yalova Belediye Meclisi’nde kilise tartışması yaşandı.
Ocak ayında toplanan belediye meclisi, Bahçelievler Mahallesi’ne kilise yapılması için imar planı değişikliğini onaylamıştı. Ancak mahallelerinde kilise istemeyen Bahçelievler halkı, bir ay askıya çıkan imar planı değişikliğine itiraz etti. Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden belediye meclis üyesi Bilal Kalsın’ın imzası ile meclise sunulan dilekçe tartışmalar yaşanmasına sebep oldu. Kalsın, mahallede kiliseye gençler tarafından bir kaç kez saldırı yapıldığını belirterek, “Biz kiliseye karşı değiliz. Ancak mahallemizde kilise olması ve güvenliğin olmaması bizi rahatsız ediyor” diye konuştu.
CHP grubu adına söz alan Şerafettin Çelik ise, “Biz olaya sadece din, vicdan ve ibadet özgürlüğü açısından bakıyoruz. Uzun süredir gündemimizde olan bu madde imar komisyonunda karara bağlanmadan meclise taşınmış ve böylece top meclise atılmıştır. Dünyanın 4 yanında camilerimiz yapılırken, ezanlarımız okunurken, bundan bir Müslüman olarak haz duyuyoruz. Diğer dinlerin mensuplarının da bu hazzı duyma hakları olduğuna inanıyoruz” dedi.
Ak Parti adına söz alan Kasım Avar da kiliseye karşı olmadıklarını dile getirerek, “Laik bir cumhuriyette yaşıyoruz. Burada var olan kilise villadan bozma bir yer. Oysa biz daha geniş bir alanda çocuk Oyun alanları, ilkokulu, ana okulu ile Avrupa’daki gibi büyük bir kilise yapılmasından yanayız. Bu mahalle sınırları içerisinde kalan villadan bozma kilisenin yeterli olmayacağını düşünüyorum. Biz AK Parti olarak kiliseye karşı değiliz” şeklinde konuştu.
Bağımsız meclis üyesi Sinan Giray da konuyla ilgili söz alarak, inanç ve ibadet özgürlüğünün olması üzerinde bir konuşma yaptı. Giray, “Kimse kimseye nerede ve ne şekilde ibadet edeceğini dikta etmemelidir. Bu insanlar 2008 yılından beri burada ibadet ediyorlar. Şimdi mi güvenlikleri tehdit altına girdi?” diye sordu.
Ardından oylama yapıldı. AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla, kilise için imar planı değişikliği, mahalle halkının talebi doğrultusunda iptal edildi.

Yorumlar kapatıldı.