İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yalanlama: “Ermeni tarafında can kaybı yok”

Ermenistan Savunma Bakanlığından, Azerbaycan basınında yer alan “şehit haberlerine” yalanlama geldi. Bakanlık sözcüsü Artsrun Hovhannisyan Azerbaycan basınında yer alan “Ermeni tarafının 10-15 insan kaybı var” haberinin gerçekle bir alakası olmadığını söyledi. Hovhannisyan “Artsakh (Karabağ) Savunma Ordusunun hiç bir kaybı yok Azerbaycan’ın provokasyon yaptığı belli… dedi.

 Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Ordusu, hasmın taarruz girişiminin önlenmesini ispatlayan net veriler sundu. Azerbaycan tarafı üst düzey görüşmelerden sonra veya önce, her zaman yaptığı gibi şimdi de durumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Daha önce 10 Mart’ı 11 Mart’a bağlayan gece Azerbaycanlı sabotaj ve keşif timilerinin Karabağ Savunma Ordusunun Güney-doğu cephenin sıfır noktasında bulunan mevzilerindeki nöbet yerlerinden birine taarruz girişiminde bulunduğunu açıklanmıştı.
Dağlık Karabağ silahlı kuvvetleri askeri birliklerinin sergilemiş olduğu yiğitlik, teyakkuz ve kahramanlık sonucu hasımın bu girişimi önceden fark edilerek kararlılıkla ve organize bir şekilde önlendi, kısa süreli silahlı çatışmanın ardından Azerbaycanlı askerlerin kayıp vererek düzensiz bir şekilde geri çekildiği bildirildi. Azerbaycan tarafının 2 can kaybı var.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.