İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şirince’nin kalbine kilise!

Şirince St. John Kilisesi İnanç Turizmine Hazırlanıyor. St. John Kilisesi’nde restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan ve ünü tüm dünyaya yayılmış Şirince’de bulunan St. John Kilisesi restorasyon çalışmasında sona geliniyor. İzmir Valiliği’nin desteğiyle devam eden ve kontrollüğünü İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi teknik ekiplerince yürütülen Selçuk’a bağlı Şirince mahallesindeki St. John Kilisesindeki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Şirince St. John Kilisesi Restorasyon projesi kapsamında derz onarımları ve güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Yıkılmış kubbe aslına uygun olarak yapılmış ve kilisenin çatısı yenilenmiştir. Orijinal sıva ve fresklerde mikroenjeksiyon yapılarak mevcut olan yapının korunması sağlanmıştır. Ayrıca, Kilisenin çevresinde drenaj çalışmaları yapılarak, bahçe döşemesi ve bahçeye inen merdivenler yenilenmiştir.  Bununla birlikte yine Kadınlar mahfilinin ahşap döşemesi ve sundurma onaylı projesine uygun olarak yeniden yapılmıştır” dedi. 
Çalışmaların çok yakın zamanda tamamlanacağını kaydeden Başkan Bakıcı; “Kilisede yürütülen çalışmalarda şu anda elektrik işleri ve kadınlar mahfiline çıkan merdivenlerin bir bölümü ahşap bir bölümü de cam yapılmaktadır. Daha sonra zemin döşemesi temizlenip restorasyon sonlandırılacaktır” dedi.
Şirince’ye ayrı bir değer katacak
St. John Kilisesi restorasyon çalışmalarının ardından Şirince’de sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım projesine başlanılacağını hatırlatan Başkan Bakıcı, yapılan çalışmalarla birlikte Şirince’nin daha şirin bir yer olacağına vurgu yaptı.
Selçuk’un Arkeolojik değerleri ile birlikte dünyanın çok önemli turizm merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Hepimizin de bildiği gibi Selçuk  gerçekten arkeolojik açısından değerlendirilecek en önemli alanlardan bir tanesidir. Gezilecek görülecek birçok kültür değerimiz var. Bu kapsamda Selçuk için önemli olan üç projeden biri olan ve inanç turizmine yüksek düzeyde katkı koyacağını  düşündüğümüz St. John Kilisesinin onarım ve restorasyon çalışmasıdır.  Ben ilçemiz açısından çok büyük bir kazanım olacağına inandığım bu önemli çalışmalara destek veren Kültür Ve Turizm Bakanımıza ve İzmir Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.