İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

05-06 Mart 2016 Körleme Satranç Turnuvası

118T Şişli Lions Kulübü, Şişli Spor Kulübü ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği  işbirliğinde İlkini 2014 yılında gerçekleştirilen ve büyük yankı yapan Körleme Satranç Turnuvası’nın ikincisi 05-06 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleşti. 118 T  Şişli Lions Kulübü Başkanı  Sayın Mehmet İncircioğlu,  118 T Genel Yönetmeni Özel Danışmanı Sayın Vangel Roçikopulo , Şişli Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Turnuva Direktörü Sayın Sarven Çakmak ve Şişli Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi  ve Turnuva Koordinatörü Sayın Diana Altun’dan oluşan komite başarılı bir işe imza attı.

Turnuvaya davetli 10 sporcu eşlendirmeden sonra salondaki yerlerini geçtiler. Her masada yan yana oturan 2 sporcu ve karşılarında bilgisayarları olan hakemler yer aldılar. Her sporcu yaptığı hamleyi sözle söyleyip, hakemlerin önceden hazırladığı kağıtlara yazarak ve her hamleyi hakeme teslim ederek saatlerine bastılar. Satranç tahtası ve taşlar kullanılmadan tamamen hafızada canlandırılarak oynanan oyunlar, sporcuların ustalığını gösterirken bir o kadar da yorucuydu.

10 davetli usta sporcunun katıldığı ve tüm maçların internetten canlı yayınlandığı turnuva oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu. 5 maçta 4 puan kazanan iki sporcumuz birinciliği paylaştı. Eşitlik bozma puanı sonucu GM Mustafa Yılmaz birinci olurken, IM Mert Erdoğdu ikinciliği kazandı. FM Selim Çıtak ise 3,5 puan ile tek başına üçüncü oldu.

Dereceye giren sporcular kupa-madalya ödüllerinin yanında Şişli Lions Kulübü sponsorluğunda 2.500 TL maddi ödül kazandı.
Dereceler
1. GM Mustafa Yılmaz
 2. IM Mert Erdoğdu
 3. FM Selim Çıtak
 4. Mert Tırak
 5. Ari Kiremitciyan
 6. Hür Yasin 
 7. Selim Altınok
  8. İlker Kalyoncu
  9. Cem Gündoğan 
 10. Kerim Altınok
Kapanış töreni; İl Temsilcisi Rıza Öney’e, Turnuva Direktörü Sarven Çakmak`a,Şişli Spor Kulübü  Başkanı Alen Tekbıçak’a ve Turnuva koordinatörü Diana Altun’a Lions Kulübü tarafından teşekkür belgesi sunulmasının ardından sona erdi.
Dereceye ve turnuvaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyoruz.
Posted by: Diana Altun
ŞSK Yön. Krl.Üyesi
05553532722
________________________________________

Posted by: diana altun <dianaaltun@hotmail.com>

Yorumlar kapatıldı.