İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri Bakanı: “Ankara, Ermeni Soykırımı’nın kasıtlı olduğunu fiilen ilan ediyor”

Davutoğlu’nun, ”Ermeni çeteler gibi Rusya’yla işbirliği yapıyorlar. Gidip Moskova’da temsilcilik açıyorlar” ifadeleri hakkında Nalbandyan, şu açıklamasını yaptı: “Türkiye başbakanı, Ermeni Soykırımı konusunda eskiden savundukları savaş bahanesinin, Ermenilerin başına gelenlerin, savaş kapsamında yaşandığı iddiasının yalan olduğunu açıkça dile getiriyor. Resmi Ankara, Ruslarla işbirliği yapmakla suçladıkları Ermenilere karşı işledikleri soykırımın kasıtlı ve planlanmış olduğunu fiilen ve açıkça ilan ediyor. Bugün ise benzeri tehditlerle Kürtler karşılaşıyor. Uluslararası camia için bu, Kürtlerin başına gelebilecek olaylar konusunda ciddi bir mesajdır.”

***
3 Şubat 2016 tarihinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Yerevan Devlet Üniversitesi’nin fahri profesörü unvanına layık görüldü. Üniversite rektörü ile temsilcileriyle görüşme sırasında konuşma yapan Nalbandyan, geçtiğimiz günlerde anti Ermeni açıklamalarla gündeme gelen Türkiye başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun sözlerini değerlendirdi.
HDP’yi eleştirmek isteyen Davutoğlu’nun, ”Ermeni çeteler gibi Rusya’yla işbirliği yapıyorlar. Gidip Moskova’da temsilcilik açıyorlar” ifadeleri hakkında Nalbandyan, şu açıklamasını yaptı:
“Türkiye başbakanı, Ermeni Soykırımı konusunda eskiden savundukları savaş bahanesinin, Ermenilerin başına gelenlerin, savaş kapsamında yaşandığı iddiasının yalan olduğunu açıkca dile getiriyor. Resmi Ankara, Ruslarla işbirliği yapmakla suçladıkları Ermenilere karşı işledikleri soykırımın kasıtlı ve planlanmış olduğunu fiilen ve açıkça ilan ediyor. Bugün ise benzeri tehditlerle Kürtler karşılaşıyor. Uluslararası camia için bu, Kürtlerin başına gelebilecek olaylar konusunda ciddi bir mesajdır.”
İnsanlığa karşı işlenen suçların hikayelerinin birbirine benzeyen ortak noktaları olduğunu dile getiren Nalbandyan, bu noktalardan bir tanesinin de, kendi kurbanlarını aşağılaması, hain ve alçak olarak fişlemesi olduğunu vurguladı. Bakan, katillerin hasta zihniyetine göre, mağdurların kovalama ve öldürülmeleri böylece temize çıkarıldığını vurguladı.
Nalbandyan, “Sorumluluk, ilk önce Rusyan’ın, bize karşı kışkırttığı Ermeniler üzerine düşüyor”  diyenin, Türkiye başbakanı olduğunu hatırlatarak, “Fakat 21. yüzyılın Türkiye’ninki değil,  Ermeni Soykırımı’nın baş faillerinden biri olan, 20. yüzyıldaki başbakanı,Talat paşa. Yüz yıl boyunca Türkiye’nin üst düzey yönetim zihniyetnde pek değişiklik yaşanmadığı apaçıktır”, ifadelerini kullandı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.