İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Azerbaycan krizde para ödeyemedi, Rus silahları limanda bekletiliyor”

Rusya’nın son dönemde Ermenistan’daki askeri varlığını güçlendirmesi dikkat çekerken, bu kez Azerbaycan’a silah satışı konusundan yaşanan sorunlar medyanın manşetine taşındı. Kommersant gazetesi, petrol fiyatının düşmesiyle ekonomik krize giren Azerbaycan’ın Rusya’dan satın aldığı silahların parasını ödemekte zorlandığını ve sorunun halledilmesi için yoğun temaslar yürütüldüğünü yazdı.

Gazete, Rusya silah sanayinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin’in bugün yapacağı Bakü ziyaretinde Cumurbaşkanı İlham Aliev ile görüşmesinde konunun gündeme getirileceğini yazdı.
Gazeteye konuşan bir savunma sanayi yetkilisi, “İş öyle bir aşamaya geldi ki, Azerbaycan’ın talep ettiği siparişler hazırlanıp yollandı ama şimdilik limanda boşaltılmadan bekliyor” diyerek ödeme krizinin geldiği noktaya işaret etti.
Kommersant’ın haberine göre, 2010-2014 döneminde imzalanan anlaşmalarla Bakü S-300 füze savunma sisteminden 100 adet T-90 tankına kadar çok sayıda silah ve mühimmat aldı.  4 milyar doları bulan silah anlaşmasının önemli bölümünün tamamlandığı belirtiliyor.
Bu arada Bakü’deki görüşmelerde Azeri tarafının Ermenistan’a silah satışının artmasından duyduğu endişeyi de dile getireceği vurgulanıyor. Geçen ay Rusya Ermenistan’a silah alımı için 200 milyon dolarlık kredi açmıştı.

Yorumlar kapatıldı.