İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Konseyi Komisyonu raporunda Gürcistan Ermenileri ve Ermeni Kilisesinin sorunlarına değindi

Avrupa Konseyi (AK) bünyesindeki  Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonunca hazırlanan, 2010-2015 dönemindeki gelişmelere değinilen raporda Gürcistan Ermenileri ve Ermeni Apostolik  Kilisesi (EAK) Gürcistan Diyakozluğu kesitindeki bir dizi vakaya değinilmekte. Raporda Gürcistan sathındaki aidiyetinin kime ait olduğu hususu tartışmalı kiliseler konusuna da değinilmekte. Halihazırda EAK Gürcistan Diyakozluğu, Gürcü Ortadoks Kilisesi uhdesindeki 6 kilisesinin kendilerine iadesini talep etmekte. Diğer bir sorun ise EAK’nin Gürcistan’daki hukuki statüsüne ilişkin.

***
Son yıllarda Gürcistan’da ulusal, dini yanısıra cinsel azınlıklara karşı nefret tohumları eken beyanatlar ve şiddet sayısı arttı. Özgürlük Radyosunun haberine göre bilgi 1 Mart’ta açıklanan Avrupa Konseyi (AK) bünyesindeki  Hoşgörüsüzlükle Mücadele Komisyonunca hazırlanan raporla geldi.
Raporda Gürcistan’ın kimi alanlarda ilerleme kaydedilmesine karşın iktidarın yukarda anılan alanlara yankısı eşdeğer değil.
2010-2015 dönemindeki gelişmelere değinilen raporda Gürcistan Ermenileri ve Ermeni Apostolik  Kilisesi (EAK) Gürcistan Diyakozluğu kesitindeki bir dizi vakaya değinilmekte.
Raporda Gürcistan sathındaki aidiyetinin kime ait olduğu hususu tartışmalı kiliseler konusuna da değinilmekte. Halihazırda EAK Gürcistan Diyakozluğu, Gürcü Ortadoks Kilisesi uhdesindeki 6 kilisesinin kendilerine iadesini talep etmekte.
Diğer bir sorun ise EAK’nin Gürcistan’daki hukuki statüsüne ilişkin.

Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.