İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: “Yeni Haçlı Savaşlarını başladığı dönemdeyiz”

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve iki ülkenin bulunduğu coğrafyada yaşanan olayları değerlendirdi… “Burada 300 milyon nüfus yaşıyor. Doğu Türkistan, Kırım, Balkanlar, Azerbaycan gibi devletlerin bulunduğu bir coğrafya. Azerbaycan’nın yüzde 20’si işgal altında, Hocalı’da nüfusun büyük bir bölümü katledildi. 1 milyon insan evine dönemiyor. Annesinin veya babasının mezarını ziyaret edemiyor. Buralardan sonra kalen tek yer son kale Türkiye’dir…diye konuştu. (Yalandan kim ölmüş? Hem suçlu hem güçlü. Hadi hayırlısı Haçlı savaşını bu defa Azerbaycan başlatıyor.HYETERT)

****
Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, Kayseri’de katıldığı konferansta, “Yeni haçlı savaşlarının başladığı bir dönemdeyiz” dedi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen konferans, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, Erciyes Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve iki ülkenin bulunduğu coğrafyada yaşanan olayları değerlendirdi. Paşayeva, üniversiteler haricinde başka yerlerde de konferans tekliflerinin geldiğini söyleyerek, “Üniversitelerde konferans vermeyi ve öğrencilerle buluşmayı daha çok önemsiyorum çünkü üniversiteler, ülkelerin gelecekteki aydınlarının yetiştiği yerlerdir. O nedenle üniversitelerde konferanslara katılmayı önemsiyorum” dedi.
Avrasya’nın üzerinde en çok mücadele verilen yer olduğunu ifade eden Paşayeva, “Burada 300 milyon nüfus yaşıyor. Doğu Türkistan, Kırım, Balkanlar, Azerbaycan gibi devletlerin bulunduğu bir coğrafya. Azerbaycan’nın yüzde 20’si işgal altında, Hocalı’da nüfusun büyük bir bölümü katledildi. 1 milyon insan evine dönemiyor. Annesinin veya babasının mezarını ziyaret edemiyor. Buralardan sonra kalen tek yer son kale Türkiye’dir. Burada da teröre 30 binden fazla şehit verildi. Son dönemde ise 500 şehit verildi. Terörün canlanması için birileri tarafından silahlar ve paralar verildi. Sıkıntıyı yine masum halk çekiyor. Buralarda yaşanan olayları çok farklı değerlendirmemiz lazım. Yaşanan olaylara baktığımızda yeni haçlı savaşlarının başladığı bir dönemdeyiz. 300 milyon insanın yaşadığı Avrasya’da her tarafta gözyaşı var” diye konuştu.
“Biz Türküz ve o nedenle Hocalı’da katliam yapıldı” diyen Paşayeva, Avrupa ülkelerinin yaşanan katliamlara, katledilenlerin Müslüman Türkler olduğu için ses çıkarmadığını söyledi. Paşayeva, “Biz burada Müslüman Türk olmanın bedelini ödüyoruz. Biz ön sınırda olmanın bedelini ödüyoruz. Bizden sonra gelecekleri yer Türkiye’dir, son kaledir. Türkiye ile bir sınırımız olsaydı nasıl bir gücümüz olurdu? 100 yıl önce oluşturulan bir senaryonun 100 yıl sonra bedelini ödüyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sınırı kaldırdılar.
Avrupalıların politikasında devamlı çıkarlar var ve bu çıkarlar için kimsenin gözünün yaşına bakmıyorlar. Avrupa’nın şirin çocuğu Ermenistan’ın bütün yaramazlıklarına göz yumuyorlar. Çünkü Ermenistan, Avrupa’nın Asya’ya açılan Hristiyanlığın kapısıdır. Ermenistan’a bu gözle bakıyorlar.
İnsanımızın ve ülkemizin ne durumda olduğunun farkına vardıktan sonra dünyada adaletin olmadığını da görüyoruz. Uluslararası hukuk bitmiştir. Birleşmiş Milletler, 5 daimi üyesinin haklarını koruyor. Şu anki ortam, gücün varsa istediğini yapabilirsin, tank ve tüfeklerinle istediğin toprağa girebiliyorsun” diye konuştu.
Paşayeva konuşmasının son bölümünde, salonu dolduran gençlere, birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını ve yaşanan olayları iyi analiz ederek ülkenin geleceğinde söz sahibi olmaya çalışmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.