İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nalbandyan: Ermenistan Suriye’den gelen 20 bin mülteciyi kabul etti

29 Şubat’ta çalışma ziyareti için Cenevre’de bulunan Ermenistan Dışişleri BakanıEdward Nalbandyan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyid Ra’ad El Hüseyin ile bir araya geldi… Nalbandyan, “20. yüzyılın ilk soykırımını yaşayan millet olarak insanlığa karşı işletilen suçların önlenmesi konusunda uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesine yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi. Görüşme sırasında Yakın Doğu’daki durumun sonucunda insan hakları ile azınlıklara ilişkin sorunlar ile şunların çözülmesine yönelik adımları ele alındı. Bu kapsamda Ermenistan’ın Suriye’den gelen 20 bin mülteciyi kabul ettiğini söyledi.

***
29 Şubat’ta çalışma ziyareti için Cenevre’de bulunan Ermenistan Dışişleri BakanıEdward Nalbandyan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyid Ra’ad El Hüseyin ile bir araya geldi. Ermenistan Dısişleri Bakanı’nı selamlayan El Hüseyin, Ermenistan’ın yeni soykırımların önlemesine yönelik çabalarını önemseyerek, bugün bu konuda uluslararası toplumun daha kararlı olduğunu söyledi. Bu açıdan bakan Nalbandyan, “20. yüzyılın ilk soykırımını yaşayan millet olarak insanlığa karşı işletilen suçların önlenmesi konusunda uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesine yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
Görüşme sırasında Yakın Doğu’daki durumun sonucunda insan hakları ile azınlıklara ilişkin sorunlar ile şunların çözülmesine yönelik adımları ele alındı. Bu kapsamda Ermenistan’ın Suriye’den gelen 20 bin mülteciyi kabul ettiğini söyledi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.