İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova’da Sumgayıt katliamı anıldı

28 Şubat’ta Moskova’daki Ermeni Apostolik Kilisesi Manastırında Sumgayıt katliamı anıldı. 27-29 Şubat 1988 tarihinde Sumgayıt’ta şehit edilen masum kurbanlar anısına manastır alanında bulunan anıt önüne çelenk ve çiçekler bırakıldı. Anma etkinliğine Ermenistan’ın Rusya Federasyonu büyükelçisi Oleg Yesayan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin Rusya ve Yeni Nakhijevan Diyakosluğu ruhani önderi piskopos Yezras Nersisyan, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünde Ermenistan’ın yetkili temsilcisi Davit Virabyan, Moskova’da Dağlık Karabağ Cumhuriyeti temsilcisi Albert Andryan ile büyükelçiliğinin diğer üyeleri katıldı.

Etkinlik sırasında konuşma yapan büyükelçi Oleg Yesayan, 28 yıl önce Azerbaycan hükümetinin imza attığı vahşi olayların unutulmadığını ve suçlulrın işlediği suçun, adli, siyasi ve manevi anlamda gerekli şekilde değerlendirilmediği sürece bu hafızanın nesilden nesile aktarılacağını vurguladı.
Büyükelçi, Sumgayıt’ta ve Azerbaycan’ın birçok diğer şehirlerinde yapılan vahşetlerin, Dağlık Karabağ Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin, Sovyetler Birliği’nden ayrılırak Ermenisyan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’ne eklenmesini önlemeyi hedeflediğini de hatırlattı.
28 Şubat’ta Moskova’daki Ermeni Surb Paytsarakerputyun Kilisesinde katliam kurbanları için bir ayin de yapıldı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.