İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Michigan Meclisi’ne ‘soykırım’ uyarısı

ABD Michigan Eyaleti Temsilciler Meclisi, Ermeni Soykırımı yalanının ders kitaplarına girmesi için harekete geçti. Vatan Partisi AİHM kararını hatırlattı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Siyaset Bilimci Yunus Soner, ABD Michigan Eyaleti Temsilciler Meclisi’nin eyaletin eğitim müfredatına “Holokost ve Soykırımlar Dersi”ni ekleme kararını kınadı. (Michigan şimdi çok korkmuştur. Gel de korkma karşıda son genel seçimde 0,35 % (161.626) oy alan Vatan partisi var. HYETERT)

Vatan Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, bu yasayla birlikte Ermeni Soykırımı yalanının müfredata sokulmak istendiği vurgulandı. Michigan Eyaleti Temsilciler Meclisi’nin 23 Şubat 2016’da, eyaletin eğitim müfredatına “Holokost ve Soykırımlar Dersi’ni” dahil etme kararı aldığı hatırlatılan açıklamada şu maddeler sıralandı:
KENDİNİ MAHKEME YERİNE KOYUYOR
– Michigan Eyalet Temsilciler Meclisi, yasada bir soykırım tanımı yapmıştır. Ancak yasa tanımın kaynağını belirtmemiştir. Kullanılan ifade, BM Sözleşmesi’nden alınmıştır. Ama BM Sözleşmesi’nin en önemli maddesi, yasayı hazırlayanlar tarafından gözardı edilmiştir. BM, soykırım değerlendirmesini sadece bir Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yapabileceğini açıkça belirtmiştir. Dolayısıyla Michigan Eyaleti Temsilciler Meclisi kendisini bir uluslararası ceza mahkemesi yerine koymaya kalkmıştır.
Bu Meclis kendini mahkeme yerine koyarak yetkilerini aşmakta ve suç işlemektedir.
– Eyalet Meclisi suç işlediğinin farkında. Yasa metni soykırım olarak açıkça sadece Holokost’u (Yahudi Soykırımı) ifade etmektedir. Yasanın başlığı, yasaya Michigan kurumları tarafından getirilen yorum ve yasayı Ermeni Diasporası üyeleri kurumların desteklemesi ise şunu gösteriyor. Ermeni Soykırımı yalanı açıkça dile getirilmeden eğitim müfredatına sokulmak isteniyor.
– Michigan Temsilciler Meclisi bu yasa ile hukuku ihlalin ve tarihi çarpıtmanın ötesine geçip, Ermeni Soykırımı yalanını ders kitaplarına koyarak genç nesilleri zehirlemekte, Türk düşmanlığını körüklemektedir. Bu tutum, ABD’li öğrencileri doğru bilgi ve eğitim alma hakkından mahrum bırakmaktadır.
GAFLET İÇİNDELER
– Michigan Meclisi’nin Holokost ve sözde Ermeni Soykırımı’nı bir tutan yaklaşımını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Ekim 2015 tarihli kararı ile çürütmüştür. AİHM, 1915 olayları ile Holokost arasındaki tarihsel ve hukuki farkı açıkça tespit etmiştir.
– Bu kararla birlikte 1915 olaylarına ilişkin soykırım tartışmaları bitmiştir. Bunu Avrupa’nın önde gelen tüm kurumları da kabul ediyor.
– Bu nedenle Michigan Eyalet Temsilciler Meclisi bulunduğu gaflet içinde yalnızlığa mahkumdur.
– Michigan Eyalet Meclisi’ne Türkiye tarihi hakkında hukuki yargılarda bulunma ve bunu öğrencilerine empoze etme hakkını tanımıyoruz. Michigan Eyalet Temsilciler Meclisi bu hukuk dışı ve tarihsel olgulara ters olan yasayı derhal iptal etmeli ya da tartışmasız olan Yahudi Soykırımı ile sınırlamalıdır. Bu yasanın iptali için gereken her türlü hukuki ve siyasi girişimi yapacağımızı, Türklerin soykırım değil vatan savunması yaptığını buradan tekrar ve tekrar Michigan’a, ABD’ye ve tüm dünyaya haykırıyoruz.
Michigan Eyalet Temsilciler Meclisi üyelerine AİHM kararı da gönderildi.

Yorumlar kapatıldı.