İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran Meclisi seçimlerinde iki Ermeni adayı milletvekili olarak seçildi

İran İslam Cumhuriyeti’nde 26 Şubat’ta yapılan meclis seçimlerinde Ermeni asıllı dört milletvekili adayı katıldı. Edinen bilgiye göre, seçim sonuçlarıyla Ermeni adayladan ikisi, milletvekili olarak seçildi. Açıklanan ön verilere göre, Kuzey seçim bölgesinde Karen Khanlaryan seçilirken, Güney bölgede ise George Abrahamyan’ın kazandığı öğrenildi. Karen Khanlaryan, Kuzey bölgesinde yüzde 74 oy kazanarak Meclise geçtiğini bildirirken, Güney seçim bölgesinde ise diğer milletvekili adaylarının geri çekilmesiyle Georg Abrahamyan, tek aday olarak seçimlere girdi.

İran Ermeni topluluğu, seçimlere 12.000 seçmen seviyesinde katıldı. Bu rakamın, bir önceki seçime göre pek değişmediği ortaya çıkt.
Hatırlanacağı üzere seçim kapmanyasının başında İran Meclisinde Ermeni topluluğuna verilen iki milletvekili koltuk için 9 Ermeni aday gösterilmişti. Fakat daha sonra adaylardan 5’i geri çekilmişti.
Karen Khanlaryan, genel olarak ülkede seçme hakkı olan 55 milyon vatandaştan 31 milyonun seçimlere katıldığını bildirdi.
Seçimlerin kesin sonuçları önümüzdeki gün içinde belli olacak.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.