İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’dan Azerbaycan Açıklaması: Bölgesel Dengeleri Gözeterek Silah Gönderiyoruz

Azerbaycan’ın Ermenistan’a silah gönderdiği için nota verdiği Rusya, kendisini “bölgesel dengeleri gözeterek silah gönderiyoruz. Azerbaycan’ın Ermenistan’a silah gönderdiği için nota verdiği Rusya, kendisini “bölgesel dengeleri gözeterek silah gönderiyoruz.” şeklinde savundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, her iki ülkeye de silah gönderilirken bölgedeki güç dengesinin dikkate alındığını söyledi.

Azerbaycan, Ermenistan’a silah alımı için 200 milyon dolar kredi veren Rusya’ya dün nota göndermişti.
Moskova’da düzenlediği haftalık basın toplantısında bu konuya da temas eden Zaharova, “Hem Ermenistan hem de dost Azerbaycan’a gönderilen her silah gönderimi, bölgedeki güç dengesini koruma ihtiyacı dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.” dedi.
Zaharova, Moskova yönetiminin Ermenistan ile müttefik olduğunu ve askeri-teknik işbirliğini sürdürdüğünü Azerbaycan yönetimine bildirdiğini kaydetti.
Rus Sözcü, “Biz bu işbirliğini şeffaf ve açık bir şekilde gizlemeden sürdürüyoruz. Bu gerçeğin Azerbaycan tarafından anlayışla karşılanmasını umuyoruz.” diye ekledi.
Rusya’nın Ermenistan’a 200 milyon dolarlık kredi anlaşması, 10 Şubat tarihinde yürürlüğe girmişti. Rusya, geçtiğimiz günlerde de dört adet MiG-29 savaş uçağı ve 1 adet Mi-8MT nakliye helikopterinin Ermenistan’daki Erebuni üssündeki filoya katıldığını duyurmuştu.

Yorumlar kapatıldı.