İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da Sarkisyan, Taşnak partisiyle işbirliğine gitti

Ermenistan’da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye karşıtı Taşnak partisini hükümete dahil etti. Ermeni Devrimi Federasyonu’nun (Taşnak) iktidardaki Cumhuriyetçi Parti (HHK) ile imzaladığı protokole göre, Taşnak partisi üç bakanlık ve iki bölge valiliği alacak.

AFP’nin haberine göre, Sarkisyan’ın liderliğini yaptığı HHK’nın Başkan Yardımcısı Armen Aşotyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma; ortak değerler, hedefler ve eylem planlarına dayalı olan uzun soluklu bir sisyasi işbirliğine işaret ediyor” dedi.
Sarkisyan tarafından imzalanan kararnamede, Taşnak partisinden Avik Minasyan’ın ekonomi, Davit Lokyan’ın eğitim, Levon Mikriçyan’ın ise yerel yönetim bakanı olduğu belirtildi.
AFP, Sarkisyan’ın, 131 sandalyeli parlamentoda beş vekili bulunan ve 1915 Olayları nedeniyle Türkiye’den toprak talebinde bulunan Taşnak partisi ile işbirliği yapmasının Ankara-Erivan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik çabaları etkileyeceğini vurguladı.
Ermeni diasporası arasında büyük destek gören Taşnak partisi, 2009 yılında “Ermenistan ve Türkiye Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü”nün imzalanmasının ardından muhalefete geçmişti. Zürih protokolleri olarak adlandırılan bu anlaşma, Türkiye ve Ermenistan meclislerinde onaylanmamıştı.

Yorumlar kapatıldı.