İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD, Ortadoğu’da Hristiyan soykırımı olup olmadığına karar verecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu’daki Hristiyanların aşırıcılar tarafından kitleler halinde öldürülmesinin ‘soykırım’ olarak nitelendirilip nitelendirmemeyi görüştüklerini açıkladı… Temsilciler Meclisi Ödenek Komisyonu’nda konuşan Kerry, konuya ilişkin ilk önerilerin Beyaz Saray’a iletildiğini belirtip değerlendirmenin daha da detaylandırılmasını istediğini söyledi. Kerry, yetkisini kullanıp ‘soykırım’ kararı çıkartması konusunda bastıran bir üyeye de “Şu anda yapmak zorunda olduğum şeyleri yapıyoruz. Yani hukuki standart ve emsalleri inceliyoruz” dedi. Kerry, detaylı değerlendirme kendisine iletildiğinde vakit kaybetmeden kararı vereceğini söyledi.


***


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ortadoğu’daki Hristiyanların aşırıcılar tarafından kitleler halinde öldürülmesinin ‘soykırım’ olarak nitelendirilip nitelendirmemeyi görüştüklerini açıkladı.

  

Yurtdışına gitmek için kamptan ayrılan Ezidiler

 © AA/ Özgür Ayaydın

‘Ezidi soykırımı tasarısı’ ABD Kongresi’nde

Temsilciler Meclisi Ödenek Komisyonu’nda konuşan Kerry, konuya ilişkin ilk önerilerin Beyaz Saray’a iletildiğini belirtip değerlendirmenin daha da detaylandırılmasını istediğini söyledi. Kerry, yetkisini kullanıp ‘soykırım’ kararı çıkartması konusunda bastıran bir üyeye de “Şu anda yapmak zorunda olduğum şeyleri yapıyoruz. Yani hukuki standart ve emsalleri inceliyoruz” dedi. Kerry, detaylı değerlendirme kendisine iletildiğinde vakit kaybetmeden kararı vereceğini söyledi.

Küba’da bir araya gelen Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ile Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, uluslararası toplumu Ortadoğu’daki Hıristiyanların öldürülmesini engellemeye çağırmıştı.

http://tr.sputniknews.com/abd/20160225/1021114125/abd-ortadogu-hristiyan-kerry.html

Yorumlar kapatıldı.