İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri: Uluslararası toplum Suriye’li mültecilere yeterli dikkati göstermiyor

Dışişleri bakan yardımcısı Aşot Hovakimyan, ″Ermenistan ve uluslararası farklı kurumların işbirliğine karşın Suriye’li mültecilere yönelik uluslararası, toplumun  dikkatinin yeterli olmadığı hususuna dikkat çekmek isterim. Hepsi korunma ve destek ihtiyacı hissetmekteler″ dedi. Ermenistan kısa bir süre önce BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ofisi İcra Komitesi üyesi olduğunu kaydeden Hovakimyan, bunun Ermenistan için önemli bir platform olduğunu belirtti.

***
Mülteciler sorunu, ülkelerin sınırını aşan global bir sorundur. Beyanat 24 Şubat’ta düzenlenen «İnsani Yankıdan İstikrarlı Kararlara» başlıklı çalıştay-konferans esnasında Ermenistan Dışişleri bakan yardımcısı Aşot Hovakimyan’dan geldi.
Suriye çatışmalarının daha en başından itibaren Ermenistan’ın sığınmacıları kabul ettiğini hatırlatan Hovakimyan ″Ermenistan ve uluslararası farklı kurumların işbirliğine karşın Suriye’li mültecilere yönelik uluslararası, toplumun  dikkatinin yeterli olmadığı hususuna dikkat çekmek isterim. Hepsi korunma ve destek ihtiyacı hissetemekteler″ dedi. Ermenistan kısa bir süre önce BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ofisi İcra Komitesi üyesi olduğunu kaydeden Hovakimyan, bunun Ermenistan için önemli bir platform olduğunu belirtti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.