İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivil Düşün Danışma Kurulu Yarın Başlıyor

Üçüncü yılını tamamlayan Sivil Düşün AB Programı’nın iki gün sürecek Danışma Kurulu’nda aktivizm, sivil toplum ve hak temelli çalışmalar farklı aktivizm hikayeleri üzerinden konuşulacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun hak temelli çalışmaları ve sivil toplumu desteklediği Sivil Düşün AB Programı’nın 5. Danışma Kurulu Toplantısı 24-25 Şubat tarihlerinde ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşecek.
Tartışma, forum
Danışma Kurulu Toplantısı, sivil alanda hak savunuculuğu yapan aktivistlerden farklı aktivizm örneklerine kadar geniş bir yelpazeyi içerecek.
Programın ilk günü sivil toplumun geçtiğimiz on yılı, kırılma noktalarıyla birlikte tartışılacak.
Ayrıca hayvan haklarından video aktivizme, mülteci haklarından gönüllülüğe birçok konuda aktivistlerin fikir alışverişinde ve deneyim paylaşımında bulunabileceği bir forum gerçekleşecek.
TIKLAYIN – “AB SÜRECİ SADECE BÜROKRATLARI DEĞİL, SİVİL TOPLUMU DA İLGİLENDİRİR” http://bianet.org/bianet/toplum/146821-ab-sureci-sadece-burokratlari-degil-sivil-toplumu-da-ilgilendirir

Geniş bir perspektif

#BenceÖrgütlenme başlığıyla gerçekleşecek bir diğer oturumda ise stratejik davalama, sivil toplum-kamu işbirliği, Roman toplulukların örgütlenmesi, kapasite geliştirme gibi konular konuşulacak.

Atölyeler

Danışma Kurulu’nun ikinci günü ise eş zamanlı 12 farklı atölye aktivistlerin katılımına açılacak.
Atölyelerden (ivildusun.net/5-danisma-kurulu-atolyeleri/ )bazıları şöyle: Cinsiyet Eşitliğinde Katılım İçin İzleme, Hafıza Çalışmaları ve Dijital Aktivizm, Görsel Sanat ve Tasarım Yoluyla Aktivizm: Örnekler ve Stratejiler, Sivil Toplum Kuruluşları İçin Sosyal Medya ve Görselleştirme Araçları, Sivil Toplum Çalışmalarında Çocuk Katılımı.

Sergi

Ali Saltan’ın yaratıcılığını yaptığı “Nehrin Öteki Yakası” (http://sivildusun.net/sergi-nehrin-oteki-yakasi/) sergisi de toplantı boyunca ODTÜ Vişnelik’te görülebilecek.
İki gün boyunca aktivistler ve sivil toplum örgütleri #BenceAktivizm etiketini kullanarak sosyal medyada da aktivizmi tartışacak. Programın tamamınaburadan (http://sivildusun.net/5-danisma-kurulu-3/) ulaşabilirsiniz.

Sivil Düşün nedir?

Sivil Düşün AB Programı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun aktivistlerin, sivil toplum örgütleri, ağlar ve platformlarının gereksinimlerine cevap vermek üzere tasarladığı yenilikçi, esnek ve katılımcı bir Avrupa Birliği programıdır.
Program, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun 2010-11 tarihlerinde 11 ilde 730 sivil toplum temsilcisiyle gerçekleştirdiği danışma toplantılarından oluşan geniş kapsamlı çalışma sonucunda, sivil toplum örgütlerinin gereksinimlerinin belirlenmesiyle tasarlandı. (AF/YY)

Yorumlar kapatıldı.