İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan’dan Rusya’ya Ermenistan notası

Azerbaycan, Ermenistan’a silah alımı için 200 milyon dolarlık kredi sağladığı gerekçesiyle Rusya’ya nota verdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya ile Ermenistan arasında silah alımı için 200 milyon dolarlık kredi anlaşması yapıldığına dair haberler üzerine Rusya’ya nota verildiği bildirildi.

Açıklamada, Ermenistan’ın elde ettiği askeri ekipmanı işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yerleştirdiğine dair güçlü kanıtların defalarca uluslararası kamuoyuna sunulduğu belirtildi.
Ermenistan’ın ihraç eden ülkenin izni olmaksızın silah ve ekipmanları işgal altındaki Azerbaycan topraklarına yerleştirerek uluslararası yasal yükümlülükleri kabaca ihlal ettiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Ermenistan’a silah sağlanması sorunun çözümüne engel teşkil ediyor ve gerginliğin artmasına neden oluyor. Bu gibi hücum nitelikli silah ve araçların Ermenistan’a verilmesi Azerbaycan kamuoyunda olumsuz tepkiyle karşılanmaktadır. Azerbaycan, bu silahların işgal altındaki Azerbaycan toprakları ve Ermenistan-Azerbaycan sınırına yerleştirilmeyeceğine dair garanti verilmesini bekliyor.”
BAKÜ/AA

Yorumlar kapatıldı.