İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özbekistan’da IŞİD üyesi Ermeni’ye hapis cezası

Özbekistan’da Hristiyan dinine mensup bir Ermeni IŞİD’le bağlantılı olduğu gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özbekistan’ın Cizzak ili mahkemesi Hristiyan dinine mensup Ermeni asıllı Aramais Avakian ve onun dört arkadaşını IŞİD’le bağlantılı oldukları suçu ile çeşitli sürelerde hapis cezalarına çarptırıldı. (Hıristiyanları alçakça öldüren IŞID ile bir Ermeni arasında ilişki kurmak alçak ırkçıları bile güldürecek bir Ermeni karşıtlığıdır. Ermenistan’ın itirazı yerindedir. HYETERT)

Azadlık radyosunda yer alan habere göre, mahkeme Aramais Avakian’a 7 yıl, arkadaşlarına ise 5 ve 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi.
Sanıklara Özbekistan Ceza Kanununun sabotaj, hırsızlık, dinsel aşırılık, bölücülük, köktendincilik, yasa dışı örgütler oluşturma, onlara üyelik ve yönetme suçları yöneltildi.
33 yaşındaki Aramais Avakian IŞİD’e yataklık ettiği şüphesiyle geçen yıl 4 Eylül’de tutuklanmıştı.
Ermeni asıllı Aramais Avakian’ın Hristiyan dini mensubu olduğu halde IŞİD’le bağlantılı olmakla suçlanması, Ermenistan hükümetinin itirazlarına neden oldu.
Ermenistan Milli Meclisi İnsan Hakları Daimi Komitesi Başkanı Elina Vardanyan, Özbek meclisine bir mektup göndererek, Avakian’ın akıbeti hakkındaki kaygılarını dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.