İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bako Sahakyan: 28 yıl önce Karabağ gerçekten yeniden doğdu

Dağlık Karabağ cumhurbaşkanı Bako Sahakyan, Karabağ Yeniden Doğuş Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı… Karabağ yönetimi ve şahsım adına sizi bu önemli devlet bayramlarından biri olan Karabağ Yeniden Doğuş Günü vesilesiyle yürekten kutluyorum.

28 yıl önce Karabağ gerçekten yeniden doğdu, özgürlükçü ruh, kendi kudret ve geleceğine yönelik Ermeni soluğu ve inancı yeniden doğdu…

***

Dağlık Karabağ cumhurbaşkanı Bako Sahakyan, Karabağ Yeniden Doğuş Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Kutlama mesajında şunlar kaydedildi:
″Sevgili yurttaşlar!
Karabağ yönetimi ve şahsım adına sizi bu önemli devlet bayramlarından biri olan Karabağ Yeniden Doğuş Günü vesilesiyle yürekten kutluyorum.
28 yıl önce Karabağ gerçekten yeniden doğdu, özgürlükçü ruh, kendi kudret ve geleceğine yönelik Ermeni soluğu ve inancı yeniden doğdu. Bu hukuki, ahlaki ve evrensel değerler üzerine kurulu bir mücadeleydi, bu kez etrafında dünyanın farklı köşelerinden tüm Ermeni halkını tarihi toprakları üzerinde özgür ve bağımsız yaşama tek düşüncesi etrafında yekvücut hale dönüştüren ulusal bir hareketti. Bu her milletin meşru hakkıdır ve hakkımızı kanımız pahasına savunduk.
Bugün 1988 gönüllülerinin işini, artık Karabağ  Cumhuriyetinde doğmuş ve yetişmiş olan  genç nesil sürdürmektedir ve onun yurttaşı olmanın yüksek onurunu layıkınca taşımaktadırlar. Onlar anayurdun ve kendi halklarına özveriye hizmette kahraman dedelerinin ve babalarının direktifinden dersler almışlar ve Karabağ’ın gelişim ve güçlenmesi, müstahkemiyetinin pekişmesi ve güvenliğinin temini için herşeyi yapmaya hazırdırlar. Böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olcaktır.″
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.