İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı

12 Şubat 2016’da Ankara ve 17 Şubat 2016’da İzmir’de yapılan iki toplantı sonucunda, üç büyük ilden başlamak ve diğer il/ ilçe/ belde/ mahalle/ köy’lerdeki duyarlı herkesin katılımına açık olmak üzere Türkiye Düşünce Özgürlüğü Ağı’nın oluşturulması için ilk adımın atıldığını duyuruyoruz. Duyurumuz, tesadüfen 20 Şubat Dünya Şiddetsiz Direniş Günü’ne (World Non-Violent Resistence Day) denk düştü. Uluslararası çatı örgütü IFEX kanalından bütün dünya bu çağrıyı duymuş olacak.

Çok mu önemli? Tabii önemli, ama bir kez daha önemli, çünkü böyle ağların oluşturulması dünyada da henüz genç sayılıyor. Başka ülkelere de bir örnek oluşturmayı umuyor ve diliyoruz.
Bu ağ, büyük bir üst örgüt filan değil. sadece bu konulara duyarlı insanların oluşturduğu girişimlerin eşgüdümü anlamına geliyor. 
Her girişim kendi içinde özerk.  Ne yapacağına –veya yapmayacağına- kendisi karar vermeye devam edecek. Üstelik, yapılacak çalışmalara katılmak–katılmamak veya kısmen katılmak konusunda, sadece girişimler değil bunları oluşturan bireyler de özerk.
Yeni bir eylem önerildiğinde kimler ona katılmaya gönüllü ise, doğal olarak, “etik ve yasal sorumluluk” o kişilere ait oluyor ve “Girişim” de “o eylem için” o kişilerden oluşuyor.
Neler yapılacak?
İster birlikte, ister tek tek:
1. Sivil İtaatsizlik (Düşünce suçlularının suçlarına iştirak ve savcılara kendini ihbar etmek)
2. Dava takibi (Düşünce suçlularını mahkemelerde yalnız bırakmamak)
3. Seminer, konferans, paneller düzenlemek, ya da düzenlenmesini sağlamak
4. Kamuoyu çalışmaları (Elinde kalem olan yazsın, TV’de görünebilen anlatsın)
5. …. yaratıcılığın hududu yok. Şu anda akla hayale gelmeyen her şeye açık bir yapı…
Ana ilkeler
1. Bu çalışmalara katılmak için Ya Hep Ya Hiç yok. Herkes benimsediği ölçüde katılır, beğenmediğine katılmaz, bir sonrakini beğenir ve katılır. O kadar basit.
2. Kayıt Dışıyız. Herhangi bir şekilde devletin sistemine kaydolmak gibi bir derdimiz yok. Tam tersine,  Sivil Toplum çalışmaları kimseye hesap vermek zorunda değil.
3. Evet, gücümüz birlikte olmakta. Ancak bu birliktelik, her anlamda farklılıklarımıza saygılı ve gönüllü bir birliktelik olmalı, olacak da…
ÇAĞRI
Bu konuda duyarlı olan herkesi katılmaya çağırıyoruz. Bu yapı, üç büyük kentle sınırlı kalmayıp ülke geneline yayıldığı ölçüde etkili olacaktır. Biliyoruz ki aynı duygu ve düşünceleri taşıyan çok sayıda insan var, ama kendilerini yanız sanıyorlar. 
Hayır, yalnız değiliz. Kendi çevrenizde sizin gibi düşünenlerle kendi il/ilçe/belde/köy/Mahalle girişimlerinizi oluşturup bu ağa katılın.
Yapımız en büyüğünden en küçüğüne tüm katılımlara açık.
Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim (İstanbul)
     İlişki için: 0535 368 9113 snryrdtpn@gmail.com
Ankara Düşünce Özgürlüğü Girişimi (Ankara)
     İlişki için: 0532 718 4644 saitcetinoglu@gmail.com
İzmirDüşünce Özgürlüğü Girişimi (İzmir)
     İlişki için: 0532 353 6415 suleymaneryilmaz@gmail.com

Yorumlar kapatıldı.