İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Ermenistan’a silah satacak

Ermenistan’a 200 milyon dolar silah kredi sağlayan Rusya, bu ülkeye satabileceği silahların listesini bir rapor olarak sundu. Rusya, Azerbaycanla sınır gerginliği yaşayan Ermenistan’a silah satın alabilmesi için 200 milyon dolarlık kredi sağladığı ve bu ülkeye satabileceği silahları rapor olarak sunduğu öğrenildi.  Rus haber ajansı Interfax’ın haberine göre, Ermenistan’a 200 milyon dolarlık kredi sunan Rusya’nın, Azerbaycan’la yaşadığı gerginlikler yüzünden bu ülkeye silah satmamıştı.

Yetkililere göre, Azerbaycan’la yaşanan gerginlikler silah satılmamasının temel sebebi olarak gösterilmişti.

 Kredinin, Ermenistan ordusunun ihtiyaç duyduğu silahları almak için verildiği belirtildi. Erivan’ın silahların büyük bir bölümünü Rusya’dan temin edeceği kaydedildi.

Bu çerçevede Rusya’dan Ermenistan’a, “Smerç” tipi ateş sistemleri ve mühimmatları, “Igla-S” uçaksavar ve füzeler, “Avtobaza-M” keşif makineleri, “TOS-1A” roketatarlar, “9M113M” güdümlü füzeler, “RPG-26” atıcılar, “Dragunov” keskin nişancı tüfeği, “Tigr” zırhlı araçların sevkiyatı yapılacağı bildirildi.

 Konuyla ilgili açıklama yapan analistler, Rusya’nın Ermenistan konusundaki ani kararının Türkiye ve Suriye’deki gelişmelere bağlı olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz gün Ankara’da yaşanan saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisi iptal edilmesine rağmen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan’ı ziyaret etmişti.

 Öte yandan yapılan toplantılarda Azerbaycan’ın Rusya, İran ittifakı ve Suriye hükümetine karşı Suriye’de kara harekatı koalisyonuna katılma olasılığının olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar kapatıldı.