İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilise Pastörüne Suikast Davası Yine Ertelendi

İzmit Protestan Kilisesi’nin Pastörü Emre Karaali’ye yönelik olarak düzenlenecek olan suikast girişimi 2013 yılında polisin detaylı çalışmasıyla engellenmişti. Olay tarihinde 14 kişi gözaltına alınırken, şahıslardan 7 kişi hakkında dava açılmıştı. Pastöre suikast girişimiyle ilgili açılan davanın sekizinci duruşması bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali ve avukatı ile müşteki sanık Kadriye Bayrak ile avukatı katıldı… Mahkeme heyeti olayla ilgileri olduğu iddiasıyla haklarında soruşturma açılan Diyarbakır’da görevli polis memuru ve Jandarma Yüzbaşı hakkındaki soruşturmanın tamamlanması ve dosyaya eklenmesi amacıyla duruşmayı 2 Haziran 2016 tarihine erteledi.

***

İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali’ye yönelik düzenlenecek olan suikast girişimini polisin son anda ortaya çıkarması sonucu açılan dava yine ertelendi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan İzmit Protestan Kilisesi’nin Pastörü Emre Karaali’ye yönelik olarak düzenlenecek olan suikast girişimi 2013 yılında polisin detaylı çalışmasıyla engellenmişti. Olay tarihinde 14 kişi gözaltına alınırken, şahıslardan 7 kişi hakkında dava açılmıştı. Pastöre suikast girişimiyle ilgili açılan davanın sekizinci duruşması bugün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali ve avukatı ile müşteki sanık Kadriye Bayrak ile avukatı katıldı. Duruşma önceki duruşmalarda mahkeme heyeti tarafından talep edilen Diyarbakır’da görevli polis memuru ve Jandarma Yüzbaşı hakkında açılan soruşturmanın tamamlanmaması nedeniyle tekrar ertelendi. Mahkeme heyeti olayla ilgileri olduğu iddiasıyla haklarında soruşturma açılan Diyarbakır’da görevli polis memuru ve Jandarma Yüzbaşı hakkındaki soruşturmanın tamamlanması ve dosyaya eklenmesi amacıyla duruşmayı 2 Haziran 2016 tarihine erteledi.

Duruşma sonrasında açıklamada bulunan İzmit Protestan Kilisesi Pastörü Emre Karaali, “Davadaki belirsizlik durumu ve sürecin uzaması bizim tedirginliğimizi arttırmaktadır. Zira hemen her duruşmada şahısların tutuklu yargılanması talebinde bulunduysak da talebimiz mahkemece uygun bulunmamış, bu sebeple de şahısların tutuksuz yargılanması söz konusu olmuştur. Hayatım hakkında her detayı rapor olarak kaydeden ve şahsıma suikast girişiminde bulunacak olan bu şahısların serbest olmaları tedirginliğimizi arttırmaktadır. Ben şahsen Malatya Katliamı davasını yakından takip etmeye çalışan bir kişi olarak, oluşan yapı ve amaçta büyük benzerlikler görüyorum. Elbette 2006 yılından bu yana devam eden Malatya Katliamı davasında da süreç uzun ve yorucu olmuştur, olmaya devam etmektedir. Umudumuz bizim davamızdaki sürecin daha kısa olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.